Γερμανία: Υποχρεωμένα τα νηπιαγωγεία να ειδοποιούν τις αρχές για γονείς που αρνούνται να ενημερωθούν για εμβόλια

Γερμανία: Υποχρεωμένα τα νηπιαγωγεία να ειδοποιούν τις αρχές για γονείς που αρνούνται να ενημερωθούν για εμβόλια Facebook Twitter
1

Η Γερμανία πρόκειται να υιοθετήσει έναν νόμο την επόμενη εβδομάδα, βάσει του οποίου τα νηπιαγωγεία θα είναι αναγκασμένα να ενημερώνουν τις αρχές στην περίπτωση που οι γονείς δεν τους δώσουν επαρκή στοιχεία ότι έχουν ενημερωθεί από τον παιδίατρό τους για τον εμβολιασμό των παιδιών τους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο υγείας.

 

Οι γονείς που αρνούνται να ενημερωθούν για τον εμβολιασμό κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με πρόστιμο ως και 2.500 ευρώ, βάσει του νόμου που θα ισχύει από την 1η Ιουνίου.

 

Οι κανονισμοί για τον εμβολιασμό έχουν αρχίσει να γίνονται πιο αυστηροί σε όλη την Ευρώπη, όπου η μείωση της ανοσοποίησης του πληθυσμού έχει προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων ασθενειών όπως η ιλαρά, η ανεμοβλογιά και η παρωτίτιδα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC).

 

«Κανείς δεν μπορεί να σταθεί αδιάφορος μπροστά στο γεγονός ότι άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν από την ιλαρά», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Χέρμαν Γκρέε στην εφημερίδα Bild. «Γι’ αυτό τον λόγο αυστηροποιούμε τους κανόνες για τον εμβολιασμό», εξήγησε.

 

Η Ιταλία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι ο εμβολιασμός των παιδιών θα είναι πλέον υποχρεωτικός, αφού αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας προειδοποίησαν ότι η μείωση του ποσοστού εμβολιασμένων παιδιών προκάλεσε επιδημία ιλαράς, με περισσότερα από 2.000 κρούσματα να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής φέτος, αριθμός περίπου δεκαπλάσιος σε σχέση με το 2015.

 

Η έλλειψη εμπιστοσύνης του κοινού προς τα εμβόλια έχει αναχθεί σε σημαντικό υγειονομικό ζήτημα παγκοσμίως. Οι ειδικοί εξηγούν ότι η αρνητική στάση των γονιών απέναντι στα εμβόλια οφείλεται στον φόβο τους για πιθανές παρενέργειες και τη διστακτικότητα κάποιων γιατρών.

 

Ο αριθμός των κρουσμάτων ιλαράς, που μπορεί να προκαλέσει τύφλωση και εγκεφαλίτιδα, διπλασιάστηκε σε 10 ευρωπαϊκές χώρες τους δύο πρώτους μήνες του 2017 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με το ECDC.

 

Αυτό έχει οδηγήσει σε μεγαλύτερη κινητοποίηση των αρχών. Την προηγούμενη εβδομάδα γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι ένας πατέρας μπορεί να επιμείνει να εμβολιαστεί το παιδί του, παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας του, διότι αυτό είναι προς το συμφέρον του παιδιού.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ

Διεθνή / Γάζα: 21 Ισπανοί ακτιβιστές επιστρέφουν - Καταγγέλλουν «κακομεταχείριση» από το Ισραήλ

Ο Ισπανός ΥΠΕΞ ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής πως η Μαδρίτη και το Τελ Αβίβ κατέληξαν σε συμφωνία, επιτρέποντας την επιστροφή της πρώτης ομάδας των Ισπανών κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Επεισόδια στην Τιφλίδα: Η Γεωργία στο χείλος της πολιτικής αναταραχής

Διεθνή / Επεισόδια στην Τιφλίδα: Η Γεωργία στο χείλος της πολιτικής αναταραχής

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Ιρακλί Κομπαχίντζε, εξαπολύει σκληρή καταστολή μετά τις μαζικές διαδηλώσεις στην Τιφλίδα, κατηγορώντας την ΕΕ για ανάμειξη και απειλώντας την αντιπολίτευση
LIFO NEWSROOM
Σήμερα η πτήση της Γκρέτα Τούνμπεργκ μαζί με 27 Έλληνες ακτιβιστές για Αθήνα

Διεθνή / Σήμερα η πτήση της Γκρέτα Τούνμπεργκ μαζί με 27 Έλληνες ακτιβιστές για Αθήνα

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αναμένεται να απελαθεί τη Δευτέρα από το Ισραήλ με πτήση που θα καταλήξει στην Αθήνα, ενώ πάνω από 70 ακτιβιστές μεταφέρονται εκτός του ισραηλινού εδάφους - Οι κατηγορίες για κακομεταχείριση και η κατάσταση κρατουμένων στη φυλακή Κετζιότ προκαλούν διεθνείς αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Διεθνή / Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Η χιουμοριστική απάντηση του δημοφιλούς τραγουδιστή στην Κρίστι Νόεμ και στην απειλή ότι οι μετανάστες πρέπει να μείνουν μακριά από το Super Bowl, στην πρεμιέρα της νέας σεζόν του SNL
LIFO NEWSROOM