Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο ν/σ για το ειδικό μισθολόγιο των ένστολων

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο ν/σ για το ειδικό μισθολόγιο των ένστολων Facebook Twitter
0

Με σημαντικές τροποποιήσεις, σε σημεία που έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών, θα φτάσει στην Βουλή το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου που αφορά το νέο ειδικό μισθολόγιο για τα Σώματα Ασφαλείας και τους ένστολους γενικότερα.

 

Οι αλλαγές έγιναν μετά από συνάντηση της τελευταίας στιγμής που είχε με εκπροσώπους των σωματείων των υπηρετούντων στα ΣΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος θα μιλήσει σχετικά στην Βουλή σε λίγη ώρα.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός, δεν δέχτηκε την απαίτηση των συνδικαλιστών να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, ωστόσο συμφώνησε μαζί τους στην τροποποίηση ορισμένων σημείων.

 

Τα σημεία αυτά, εκτός των άλλων, αφορούν στην κατάργηση του πλαφόν των τεσσάρων Σαββατοκύριακων, στον υπολογισμό της στρατιωτικής θητείας και του χρόνου σπουδών, στα μισθολογικά κλιμάκια, στα νυχτερινά, κά.

 

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΑΣΥ, Κώστας Μαλικόπουλος, είπε: «Οι αλλαγές αυτές αποτελούν ένα θετικό βήμα, αλλά είναι πολλά αυτά τα οποία θίγουν τον κλάδο μας. Εμείς επιμένουμε ότι το σωστό είναι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για ένα διάστημα και να αρχίσει ουσιαστικός διάλογος. Θεωρούμε απαράδεκτο να πηγαίνει για ψήφιση ένα τόσο σοβαρό θέμα, χωρίς να έχει ζητηθεί καν η γνώμη των εργαζομένων».

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από αρμόδιες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά τις τροποποιήσεις, τα κύρια σημεία του νέου Ειδικού Μισθολογίου στα ΣΑ, είναι:

 

• Καμία μείωση δεν γίνεται στις ονομαστικές αποδοχές - διασφαλίζεται το επίπεδο αποδοχών του προσωπικού, αναγνωρίζεται το δύσκολο έργο τους, εξασφαλίζεται ότι απερίσπαστοι θα συνεχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους.

• Η προσωπική διαφορά είναι θεσμοθετημένη, κατοχυρωμένη και δεν έχει χρονικό περιορισμό εφαρμογής.

• Ενσωματώνονται στο βασικό μισθό επιδόματα, κάτι που αποτελούσε αίτημα επί σειρά ετών των συνδικαλιστικών ενώσεων.

• Υπάρχουν προβλέψεις επιδομάτων ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας, οικογενειακής παροχής και θέσης ευθύνης, όπως και πρόβλεψη επιπρόσθετων αποζημιώσεων για εργασία πέραν του πενθημέρου.

• Υπάρχει πρόβλεψη για επιδόματα αναπηρίας και κινδύνου, διατηρείται το επίδομα τροφής στους δοκίμους.

• Διατηρείται ο υπολογισμός του χρόνου στρατιωτικής θητείας και χρόνου φοίτησης στα ΑΕΙ για όσους το είχαν κατοχυρώσει μέχρι 31/12/2016.

• Διατηρείται το επίδομα για υπερωριακή απασχόληση όλα τα Σαββατοκύριακα.

• Καταργείται η αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών (που ίσχυαν μέχρι 31/12/2018).

• Βελτιώνεται η αποζημίωση για τη νυκτερινή εργασία (χωρίς τον κατώτατο περιορισμό των 488 ωρών).

• Διατηρείται το επίδομα για τους υπηρετούντες στα ΑΤ Κακαβιάς και Κρυσταλλοπηγής.

• Διατηρείται το επίδομα του προσωπικού Εσωτερικών Υποθέσεων, ΕΚΑΜ, ΕΜΑΚ, ΜΑΤ, Πυροτεχνουργούς κλπ.

 

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα έχει αρχίσει η προσέλευση των ένστολων για την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Κολοκοτρώνη, όπου είναι ήδη περίπου 150 άτομα, ενώ παραμένουν οι συνάδελφοί τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου ζητούν συνάντηση με τον κ. Χουλιαράκη.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM