Πρόωρες εκλογές για την Αυστρία στις 15 Οκτωβρίου

Πρόωρες εκλογές για την Αυστρία στις 15 Οκτωβρίου Facebook Twitter
0

Σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 15 Οκτωβρίου προχωρά η Αυστρία, μετά από συμφωνία των αρχηγών όλων των πολιτικών κομμάτων.

Οι επικείμενες εκλογές, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι πιθανό να επιτρέψουν στο ακροδεξιό και αντιμεταναστευτικό Κόμμα της Ελευθερίας, ο υποψήφιος του οποίου λίγο έλειψε να εκλεγεί πρόεδρος της χώρας τον περασμένο Δεκέμβριο, να διεκδικήσει την εξουσία ή να συμμετάσχει σε κάποιον κυβερνητικό συνασπισμό.

Οι εκλογές ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο του 2018, όμως η κατάσταση άλλαξε μετά την κατάρρευση της μεγάλης συνεργασίας μεταξύ των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών (SPOe) και του δεξιού Λαϊκού Κόμματος (OeVP) την περασμένη εβδομάδα.

Έπειτα από μήνες διαβουλεύσεων, το Λαϊκό Κόμμα εξέλεξε νέο αρχηγό τον Σεμπάστιαν Κούρτς, ο οποίος ζήτησε την άμεση διάλυση της κυβέρνησης και την προσφυγή σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Με βάση τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, το Κόμμα της Ελευθερίας φέρεται να μάχεται για την πρώτη θέση με το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του καγκελαρίου Κερν, με ποσοστά που φτάνουν στο 30%.

Το Λαϊκό Κόμμα υπολείπεται αρκετά, αλλά η εκλογή του 30χρονου Κούρτς στην ηγεσία του κόμματος είναι πιθανό να αλλάξει τη δυναμική του κόμματος και να το καταστήσει πρώτη δύναμη στη χώρα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM