Ομαδικός βιασμός και άγρια δολοφονία 23χρονης κοπέλας στην Ινδία

Ομαδικός βιασμός και άγρια δολοφονία 23χρονης κοπέλας στην Ινδία Facebook Twitter
(φωτογραφία αρχείου)
1

Μια Ινδή έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και στη συνέχεια δολοφονήθηκε άγρια από τους δράστες, οι οποίοι της συνέθλιψαν το κεφάλι με τούβλα όταν εκείνη απείλησε να τους καταγγείλει στις αρχές, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αστυνομία στο κρατίδιο Χαριάνα της βόρειας Ινδίας.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες που κατηγορούνται για βιασμό και ανθρωποκτονία στην πόλη Σονιπάτ, ενώ άλλοι έξι ανακρίνονται έπειτα από σχετική καταγγελία της μητέρας του θύματος, η οποία τους κατηγορεί για ανάμειξη στο έγκλημα, δήλωσε στο Reuters ο αστυνομικός επιθεωρητής Ασουϊν Σενβί.

Η 23χρονη κοπέλα, εργάτρια στο επάγγελμα, απήχθη από τους άνδρες -εκ των οποίων τουλάχιστον ένας ήταν γνωστός της--που επέβαιναν σε αυτοκίνητο κοντά από το σπίτι της στο Σονιπάτ. Την μετέφεραν στην γειτονική πόλη Ροχτάκ όπου την βίασαν, σύμφωνα με τον Σενβί.

«Όταν τους απείλησε να τους καταγγείλει, της συνέθλιψαν το κρανίο με τούβλα. Ο τρόπος με τον οποίον την κακοποίησαν είναι φρικτός». Η σορός της βρέθηκε την Πέμπτη σε χωράφι.

Η μητέρα του θύματος είχε στο παρελθόν καταγγείλει στις αρχές έναν από τους κατηγορούμενους επειδή πίεζε την κόρη της να τον παντρευτεί αλλά η διαφωνία τους τελικά είχε διευθετηθεί, πρόσθεσε ο Σενβί.

Το Σονιπάτ βρίσκεται σε απόσταση 44 χιλιομέτρων βορείως του Νέου Δελχίου.

Η σεξουαλική βία εναντίον των γυναικών είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα στην Ινδία, όπου ο φρικτός ομαδικός βιασμός μιας φοιτήτριας μέσα σε εν κινήσει λεωφορείο στο Νέο Δελχί, ο οποίος οδήγησε στον θάνατό της το 2012, προκάλεσε την διεθνή κατακραυγή και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα για την αποτυχία των αρχών να προστατεύσει τις γυναίκες.

Τα ινδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας στην πόλη Γκουργκαόν, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Κατά μέσον όρο, 50 εγκλήματα εις βάρος γυναικών καταγράφονται καθημερινά από την αστυνομία της πρωτεύουσας, περιλαμβανομένων τουλάχιστον τεσσάρων βιασμών, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Κάτι τέτοιες στιγμές σιχαίνεσαι το είδος σου. Πόσο ελεεινός μπορεί να είναι ένας τέτοιος "άνθρωπος" ; Τόση αποκτήνωση πια; Κάποτε πρέπει να ησυχάσει ο πλανήτης από μας.