No.1

Ανακοινώνει Πρωθυπουργό και ταξιδεύει για Βερολίνο ο Μακρόν

Ανακοινώνει Πρωθυπουργό και ταξιδεύει για Βερολίνο ο Μακρόν Facebook Twitter
0

Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει το όνομα του Πρωθυπουργού του ο Μανουέλ Μακρόν ενώ αύριο αναμένεται και η ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας θα ταξιδέψει στο Βερολίνο, προκειμένου να έχει συνάντηση με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Ο Μακρόν έχει δηλώσει ότι θέλει περισσότερη Ευρώπη με κοινό προϋπολογισμό και κοινό υπουργό Οικονομικών, κάτι που δεν φαίνεται να επιθυμεί η Γερμανία που από την πλευρά της θέλει η Γαλλία να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που θα μειώσουν το έλλειμμα.  

Ο Μακρόν δεν έχει πει τίποτα για το όνομα του ανθρώπου που θα αναλάβει το πρωθυπουργικό πόστο, ο οποίος πάντως σύμφωνα με το BBC θα είναι ο Εντουάρντ Φιλίπ, δήμαρχος της Χάβρης και ρεπουμπλικανός, σε μια προσπάθεια του Μακρόν να προσελκύσει πρόσωπα από το δεξιό χώρο.

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM