«Ισχνή» εμπιστοσύνη μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας- Στο χειρότερο σημείο από τον Ψυχρό Πόλεμο οι διμερείς σχέσεις

«Ισχνή» εμπιστοσύνη μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας- Στο χειρότερο σημείο από τον Ψυχρό Πόλεμο οι διμερείς σχέσεις Facebook Twitter
1

Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο κακές μετά τον Ψυχρό Πόλεμο και δεν αναμένεται να κάνουν «κανένα νέο ξεκίνημα», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε ότι οι σχέσεις Ουάσιγκτον- Μόσχας έφθασαν «στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και το επίπεδο της εμπιστοσύνης είναι πολύ ισχνό»


«Σκεφτόμαστε γενικά ότι αυτό δεν είναι υγιές για τον κόσμο (...) Δεν είναι σίγουρα υγιές για εμάς, για τους Αμερικανούς πολίτες, τα συμφέροντά μας στον τομέα της εθνικής ασφάλειας» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα εμφανίστηκε εξαιρετικά επιφυλακτικός για το ενδεχόμενο εκτόνωσης.


Ο Ρεξ Τίλερσον απέκλεισε οποιοδήποτε «νέο ξεκίνημα» μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας, που θα επιτευχθεί μέσω μιας διαδικασίας «επανεκκίνησης» (reset) όπως είχε γίνει το 2009 επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα και με την Χίλαρι Κλίντον στο τιμόνι του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.


«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εμείς δεν προσπαθούμε να κάνουμε μια νέα καλή αρχή» τόνισε ο Αμερικανός υπουργός.
«Λέξεις όπως "επανεκκίνηση" είναι ξεπερασμένες. Δεν μπορούμε να κάνουμε επανεκκίνηση. Δεν μπορούμε να διαγράψουμε το παρελθόν. Δεν μπορούμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Θα ξεκινήσουμε με όσα ήδη έχουμε» σημείωσε ο ίδιος.


Αναφορικά με τις κατηγορίες εκ μέρους των αμερικανικών μυστικών πληροφοριών σχετικά με ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο Τίλερσον παραδέχθηκε πως «οι Ρώσοι τριγύριζαν γύρω από την εκλογική μας διαδικασία». Όμως «όπως οι εκθέσεις των υπηρεσιών πληροφοριών το υπογράμμισαν επίσης, δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε σε συμπέρασμα σχετικά με τον αντίκτυπο που αυτό μπορεί να είχε».


«Πρέπει να δούμε αυτή τη σχέση με μια ευρύτερη προοπτική (...) προκειμένου να την αποκαταστήσουμε, εφόσον αυτό θα είναι δυνατό» κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιμ Καρντάσιαν: «Σε συγχωρώ» - H συγκινητική στιγμή με τον φερόμενο εγκέφαλο της ληστείας στη δίκη

Διεθνή / Κιμ Καρντάσιαν: «Σε συγχωρώ» - H συγκινητική στιγμή με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της ληστείας στη δίκη

Η Κιμ Καρντάσιαν σε μία εξαιρετικά φορτισμένη στιγμή κατά τη διάρκεια της δίκης απευθύνθηκε σε έναν εκ των κατηγορούμενων, απαντώντας του σε επιστολή που της είχε γράψει ζητώντας τη συγχώρεσή της
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινοί στρατιωτικοί παραδέχονται ότι επίκειται πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας

Διεθνή / Ισραηλινοί στρατιωτικοί παραδέχονται ότι επίκειται πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας

Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για επικείμενη πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας - Η κατάσταση στη Γάζα επιδεινώνεται καθώς συνεχίζεται ο αποκλεισμός
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία

Διεθνή / Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν στρατιωτική συγκέντρωση και αυξημένη δραστηριότητα σε στρατιωτικές βάσεις κοντά στη Φινλανδία, με την Ρωσία να προειδοποιεί για κλιμάκωση λόγω της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Διεθνή / Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Τα επίμαχα μηνύματα φέρεται να ανταλλάχθηκαν στις αρχές του 2021, εν μέσω σκληρών διαπραγματεύσεων για τη μεγαλύτερη σύμβαση εμβολίων της Ε.Ε., η οποία προέβλεπε την προμήθεια έως 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου Pfizer-BioNTech, αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αφού την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ ήτανε πάλι πιόνι του Πούτιν. Πριν 2 εβδομάδες ήτανε που θα έκανε παγκόσμιο πόλεμο. Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τις εξελήξεις