Ιταλία: Ο Ματέο Ρέντσι επανεξελέγη επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος

Ιταλία: Ο Ματέο Ρέντσι επανεξελέγη επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Facebook Twitter
0

Στη θέση του επικεφαλής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος επανεξελέγη την Κυριακή ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

«Σήμερα ήταν γιορτή της Δημοκρατίας», δήλωσε ο Ματτέο Ρέντσι, ο οποίος κέρδισε εύκολα την αναμέτρηση για την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η προσέλευση στο ανοικτό συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ψήφους και ο Ρέντσι φαίνεται να συγκεντρώνει πάνω από το 73% των ψήφων.

Σε ό,τι αφορά τους άλλους δυο υποψήφιους, ο υπουργός δικαιοσύνης Αντρέα Ορλάντο μοιάζει να λαμβάνει έως τώρα ποσοστό 18% και ο περιφερειάρχης της Απουλίας Μικέλε Εμιλιάνο γύρω στο 7%.

Η προσέλευση κρίνεται κατά γενική ομολογία σαφώς ικανοποιητική, από την στιγμή που πολλοί σχολιαστές προέβλεπαν ότι δεν θα ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο πολίτες.

«Η σχέση μας αυτή με τον λαό αποτελεί και την μοναδικότητά μας», δήλωσε ο Ματτέο Ρέντσι, ενώ πρόσθεσε ότι «η εναλλακτική στον λαϊκισμό και στη γραφειοκρατία είναι η Δημοκρατία». Επανάλαβε δε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να ζητά μια Ευρώπη πιο αλληλέγγυα και να προτείνει ουσιαστικές εναλλακτικές.

«Θέλουμε μια Ευρώπη η οποία να μπορεί να αντιπροσωπεύει πραγματικά τους πολίτες της», είπε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νέος γραμματέας των Δημοκρατικών, ευχαριστώντας τους υποστηρικτές και συνεργάτες του. Δήλωσε περήφανος επίσης για τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε με την κυβέρνησή του μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πλέον, αναμένεται να διαπιστωθεί αν ο Ρέντσι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι ή αν θα αυξήσει την πίεση με στόχο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, καθώς και αν θα καταφέρει να πετύχει έναν κάποιο συμβιβασμό στο κοινοβούλιο με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις ώστε να εγκριθεί ένας νέος εκλογικός νόμος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Οι 5 φορές που απέδειξε ότι είναι ο πιο γνωστός αντιεμβολιαστής των ΗΠΑ

Διεθνή / Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Οι 5 φορές που απέδειξε ότι είναι ο πιο γνωστός αντιεμβολιαστής των ΗΠΑ

Ο αμερικανός υπουργός Υγείας προσπάθησε πολλές φορές να αποτάξει τον τίτλο του αντιεμβολιαστή, ωστόσο οι πράξεις και τα λόγια του έως σήμερα αποδεικνύουν το αντίθετο
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Τα χτυπήματα της Ινδίας στο Πακιστάν δείχνουν πώς ο πόλεμος έγινε και πάλι νόρμα

Διεθνή / Κασμίρ: Τα χτυπήματα της Ινδίας στο Πακιστάν δείχνουν πώς ο πόλεμος έγινε και πάλι νόρμα

Ο ολοκληρωτικός πόλεμος είναι απίθανος, αλλά η μετατόπιση των στόχων εν μέσω των συγκρούσεων στη Γάζα και την Ουκρανία υποδηλώνει ότι η κρίση στο Κασμίρ θα μπορούσε να κλιμακωθεί
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Ετοιμάζεται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Ετοιμάζεται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας

Όπως αποκαλύπτουν οι New York Times και το Politico, η συμφωνία βρίσκεται στα σκαριά με τη βρετανική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, επικαλούμενα πληροφορίες από πηγές με γνώση των εξελίξεων
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM