Ιταλία: Ο Ματέο Ρέντσι επανεξελέγη επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος

Ιταλία: Ο Ματέο Ρέντσι επανεξελέγη επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Facebook Twitter
0

Στη θέση του επικεφαλής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος επανεξελέγη την Κυριακή ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

«Σήμερα ήταν γιορτή της Δημοκρατίας», δήλωσε ο Ματτέο Ρέντσι, ο οποίος κέρδισε εύκολα την αναμέτρηση για την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η προσέλευση στο ανοικτό συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ψήφους και ο Ρέντσι φαίνεται να συγκεντρώνει πάνω από το 73% των ψήφων.

Σε ό,τι αφορά τους άλλους δυο υποψήφιους, ο υπουργός δικαιοσύνης Αντρέα Ορλάντο μοιάζει να λαμβάνει έως τώρα ποσοστό 18% και ο περιφερειάρχης της Απουλίας Μικέλε Εμιλιάνο γύρω στο 7%.

Η προσέλευση κρίνεται κατά γενική ομολογία σαφώς ικανοποιητική, από την στιγμή που πολλοί σχολιαστές προέβλεπαν ότι δεν θα ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο πολίτες.

«Η σχέση μας αυτή με τον λαό αποτελεί και την μοναδικότητά μας», δήλωσε ο Ματτέο Ρέντσι, ενώ πρόσθεσε ότι «η εναλλακτική στον λαϊκισμό και στη γραφειοκρατία είναι η Δημοκρατία». Επανάλαβε δε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να ζητά μια Ευρώπη πιο αλληλέγγυα και να προτείνει ουσιαστικές εναλλακτικές.

«Θέλουμε μια Ευρώπη η οποία να μπορεί να αντιπροσωπεύει πραγματικά τους πολίτες της», είπε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νέος γραμματέας των Δημοκρατικών, ευχαριστώντας τους υποστηρικτές και συνεργάτες του. Δήλωσε περήφανος επίσης για τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε με την κυβέρνησή του μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πλέον, αναμένεται να διαπιστωθεί αν ο Ρέντσι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι ή αν θα αυξήσει την πίεση με στόχο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, καθώς και αν θα καταφέρει να πετύχει έναν κάποιο συμβιβασμό στο κοινοβούλιο με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις ώστε να εγκριθεί ένας νέος εκλογικός νόμος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τα τρανς άτομα
THE LIFO TEAM