To Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών

To Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών Facebook Twitter
0

Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το νέο αίτημα των τουρκικών Αρχών για έκδοση των πρώτων τριών από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, οι οποίοι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα, τον περασμένο Ιούλιο, εισήλθαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο.

Το δικαστήριο, μετά την αρνητική εισαγγελική εισήγηση, αποφάσισε ότι δεν θα εκδοθούν οι τρεις στρατιωτικοί, διατάσσοντας να αφεθούν ελεύθεροι, εφόσον δεν κρατούνται για άλλο λόγο.

Η Τουρκία εκζητά τους οκτώ στρατιωτικούς προκειμένου να δικαστούν για έξι αδικήματα του τουρκικού Ποινικού Κώδικα, ενώ με το νεότερο αίτημα έκδοσης που απέστειλαν, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που αρνήθηκε την έκδοσή τους, εκζητά τους οκτώ για δύο πρόσθετα, δευτερεύοντα, αδικήματα, που αφορούν πρόκληση ζημιάς κ.λπ.

Για τους υπόλοιπους πέντε στρατιωτικούς, που είναι χωρισμένοι σε δύο ομάδες των τριών και των δύο ατόμων, ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία κατά την οποία θα συζητηθεί το αίτημα της Τουρκίας στο Συμβούλιο Εφετών.

Οι στρατιωτικοί παραμένουν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς εκκρεμούν ακόμη οι σχετικές αποφάσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας ασύλου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΟΣ 11ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΝΙΔΙ ΔΙΚΗ ΓΟΝΕΙΣ

Ελλάδα / Δίκη για θάνατο 11χρονου Μάριου: Ξεσπούν οι γονείς του - «Κατέθεσα και πίσω μου ήταν οι δολοφόνοι του»

Οι γονείς του 11χρονου Μάριου εξέφρασαν την οργή τους για την 9χρονη καθυστέρηση μέχρι να ξεκινήσει η δίκη, αλλά και για τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων, λέγοντας πως τους εμπαίζουν
THE LIFO TEAM