Η Ιβάνκα επηρέασε και τελικά έπεισε τον Ντόναλντ Τραμπ να επιτεθεί στην Συρία

Η Ιβάνκα επηρέασε και τελικά έπεισε τον Ντόναλντ Τραμπ να επιτεθεί στην Συρία Facebook Twitter
1

Η Ιβάνκα Τραμπ έχει ξεκάθαρα καταλάβει εδώ και καιρό στρατηγική θέση δίπλα στον αμερικανό πρόεδρο και πατέρα της Ντόναλντ.

Μέχρι τώρα υπήρχαν έντονες συζητήσεις για την εμπλοκή της στη λήψη αποφάσεων σε εσωτερικά θέματα των ΗΠΑ, αλλά και για τις εμφανίσεις που έκανε στις συναντήσεις του πατέρα της με ξένους ηγέτες ή αμερικανούς συμβούλους.

Όμως εδώ και λίγες μέρες, δημοσιεύματα σε αμερικανικά μίντια σχολίαζαν το ρόλο της στην πιο κομβική απόφαση εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ που έλαβε ο πρόεδρος μέχρι τώρα.

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να διατάξει επίθεση με πυραύλους σε αεροπορική βάση της Συρίας, ήταν κάτι που προκάλεσε η Ιβάνκα, αποκάλυψε σήμερα ο αδελφός της, Έρικ Τραμπ.

Σε συνέντευξη στην Daily Telegraph, ο Έρικ δήλωσε πως η Ιβάνκα αισθάνθηκε «πληγωμένη και εξοργισμένη» με τις φωτογραφίες των παιδιών που σκοτώθηκαν στην επίθεση με αέριο που φαινομενικά διεξήχθη από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ. Στη συνέντευξη αναφέρει πως τα συναισθήματά της επηρέασαν τον πατέρα τους ώστε να διατάξει την επίθεση ως απάντηση.

«Η Ιβάνκα είναι μητέρα τριών παιδιών και έχει επιρροή», είπε ο Έρικ και πρόσθεσε:«Είμαι βέβαιος πως είπε "Ακούστε, αυτό είναι φρικτό πράγμα". Ο πατέρας μου θα κινητοποιηθεί σε τέτοιες περιπτώσεις».

Ο Έρικ Τραμπ δήλωσε περήφανος που το πατέρας του έλαβε αυτή την απόφαση και πρόσθεσε ότι δεν ενήργησε παρορμητικά, αντικρούοντας όσους τον κατηγορούν για το αντίθετο «Πάντα σκέφτεται, είναι πρακτικός, δεν λειτουργεί με παρόρμηση. Πιστέψτε με, σκέφτεται τις αποφάσεις του».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WALL STREET JOURNAL ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Wall Street Journal: Ο πόλεμος στο Ιράν δίνει στους αντιπάλους των ΗΠΑ «μια ματιά σε πραγματικό χρόνο» για τον αμερικανικό στρατό

Κίνα, Ρωσία και Βόρεια Κορέα έχουν μια σπάνια ευκαιρία να μάθουν για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του αμερικανικού στρατού
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: Αντιδράσεις για τον διορισμό του κουνιάδου του Μαγιάρ ως υπουργού Δικαιοσύνης

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πέτερ Μαγιάρ, υπερασπίστηκε την απόφασή του να διορίσει τον κουνιάδο του στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, απαντώντας στις επικρίσεις για σύγκρουση συμφερόντων
THE LIFO TEAM