Βουλή: Τα 21 μέλη της προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά επί Παπαντωνίου

Βουλή: Τα 21 μέλη της προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά επί Παπαντωνίου Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Προθεσμία να καταθέσει το πόρισμά της μέχρι την 28η Ιουνίου 2017, θα έχει η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου του Γιάννου Παπαντωνίου. 

Ο πρόεδρος του Σώματος υπέγραψε σήμερα την απόφαση σύστασης της προανακριτικής επιτροπής, η οποία συγκροτείται ως εξής:

Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχουν οι Θεόδωρος Δρίτσας, Χρήστος Καραγιαννίδης, Γιώτα Αμανατίδη-Κοζομπόλη, Συμεών Μπαλλής, Γιώργος Ντζιμάνης, Νίκος Ξυδάκης, Γιώργος Παπαφιλίππου, Νίκος Παρασκευόπουλος, Κώστας Παυλίδης και Γιώργος Τσόγκας.

Από τη ΝΔ θα συμμετέχουν οι Θανάσης Δαβάκης, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Τασούλας και Κώστας Τζαβάρας.

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη θα συμμετέχει ο Ανδρέας Λοβέρδος, από τη Χρυσή Αυγή ο Ιωάννης Λαγός, από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, από την Ένωση Κεντρώων ο Ιωάννης Σαρίδης και από το Ποτάμι ο Σπύρος Δανέλλης.

Σημειώνεται ότι στις 28 Μαρτίου, η Βουλή ψήφισε υπέρ της συγκρότησης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προανακριτικής Εξέτασης που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά. Ειδικότερα, 252 βουλευτές ψήφισαν «ναι», σε μυστική ψηφοφορία.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM