Ο Τραμπ ανέστειλε το νόμο Ομπάμα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο

Ο Τραμπ ανέστειλε το νόμο Ομπάμα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την ανάκληση εφαρμογής της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο που προώθησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Πρόκειται για νίκη των εταιριών που παρέχουν υπηρεσίες στο διαδίκτυο και ήττα των υποστηρικτών προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

 

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο πέρασαν οριακά την ανάκληση εφαρμογής του νόμου την προηγούμενη εβδομάδα χωρίς να έχουν την υποστήριξη των Δημοκρατικών και υπό την ισχυρή αντίδραση των υποστηρικτών προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

 

Η εξέλιξη αυτή γνωστοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ από το Λευκό Οίκο, μετά την άσκηση της σκληρής κριτικής που είχε ασκηθεί για την εφαρμογή του κι ενώ από την άλλη μεριά, χαρακτηρίζεται ως “καθαρή νίκη” για τις εταιρίες AT&T Inc, Comcast Corp και Verizon Communications Inc.

 

Ο νέος νόμος καταργεί την εφαρμογή κανονισμών που υιοθέτησε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών τον περασμένο Οκτώβριο με την υποστήριξη του Ομπάμα, απαιτώντας από τις εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες σύνδεσης στο διαδίκτυο να κάνουν περισσότερα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Οι κανονισμοί αυτοί δεν έχουν τεθεί σε εφαρμογή, ενώ απαιτούσαν την έγκριση του συνδρομητή πριν από τη χρήση από τις εταιρίες δεδομένων τοπικού και γεωγραφικού χαρακτήρα, προσωπικών οικονομικών στοιχείων, πληροφοριών υγείας, πληροφοριών που σχετίζονται με τα παιδιά του συνδρομητή, αλλά και το ιστορικό των πλοηγήσεων στο διαδίκτυο.

 

Τα στοιχεία αυτά θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν από τις εταιρίες διασύνδεσης στο διαδίκτυο χωρίς την προηγούμενη έγκριση του συνδρομητή-λήπτη των υπηρεσιών αυτών, για διαφημιστικούς λόγους, αλλά και για την στοχευμένη και εξατομικευμένη προώθηση προϊόντων.

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM