Γερμανική τράπεζα μετέφερε κατά λάθος 5 δισεκ. ευρώ σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Γερμανική τράπεζα μετέφερε κατά λάθος 5 δισεκ. ευρώ σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα Facebook Twitter
0

Η κρατική γερμανική τράπεζα ανάπτυξης KfW μετέφερε εσφαλμένα 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε τέσσερις άλλες τράπεζες από «λάθος ρύθμιση» που έγινε από «έμπειρο προγραμματιστή», σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Bloomberg και το ποσό θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο, σύμφωνα με πρόσωπο που επικαλείται το πρακτορείο.

 «Η KfW εντόπισε τη λανθασμένη συμπεριφορά του συστήματος πολύ νωρίς στη διαδικασία, μετριάζοντας αμέσως την ανεπιθύμητη δράση και ξεκίνησε την απαραίτητη διαδικασία ανάλυσης των αιτιών», αναφέρει η δήλωση.

Η τράπεζα φέρεται να κοινοποίησε αμέσως το λάθος στην γερμανική Κεντρική Τράπεζα, ζητώντας την άμεση επιστροφή των κεφαλαίων.

Το περιστατικό αυτό θυμίζει ένα ανάλογο το 2008, όταν η KfW είχε καταβάλλει 300 εκ. ευρώ  στην Lehman Brothers.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

Διεθνή / Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

«Ο Έπσταϊν ήταν Δημοκρατικός, και είναι πρόβλημα των Δημοκρατικών...Όλοι ξέρουν για αυτόν. Μην χάνετε τον χρόνο σας με τον Τραμπ. Έχω μια χώρα να διοικήσω!», έγραψε σε ανάρτησή του, ο Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
«Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Διεθνή / «Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Κεντρικό στοιχείο του αμερικανικού σχεδιασμού είναι η δημιουργία μιας διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης, που προβλέπεται να στηριχθεί κυρίως σε ευρωπαϊκά στρατεύματα
LIFO NEWSROOM