ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Οργισμένες αντιδράσεις προκαλεί o θάνατος τίγρης από μπουλντόζα στην Ινδία

Οργισμένες αντιδράσεις προκαλεί o θάνατος τίγρης από μπουλντόζα στην Ινδία Facebook Twitter
2

Μία τίγρη βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια μίας αποτυχημένης απόπειρας διάσωσης στην Ινδία.

Δασοφύλακες νάρκωσαν την τίγρη και προσπάθησαν να την ακινητοποιήσουν με τη βοήθεια ενός γκρέιντερ, σε μία επιχείρηση που διήρκησε 9 ώρες.

Η τίγρη (με την κωδική ονομασία Τ-28), είχε ήδη σκοτώσει μία γυναίκα, τραβώντας την βαθιά μέσα στο δάσος κοντά στο Εθνικό Πάρκο Corbett την Πέμπτη το πρωί, ενώ την ίδια μοίρα είχε λίγο αργότερα και ο πεθερός της που προσπάθησε να τη σώσει.

Στην προσπάθειά τους όμως να αιχμαλωτίσουν την τίγρη, οι δασοφύλακες φέρονται να τις έριξαν υπερβολική δόση ηρεμιστικών, ενώ ο χειριστής του γκρέιντερ επιχείρησε να την εγκλωβίσει κάτω από το ατσάλινο «άροτρο».

Σύμφωνα με τους «Hindustan Times», το ζώο έσπασε τον κυνόδοντά της του πάνω στο σιδερένιο μηχάνημα, με αποτέλεσμα να πνιγεί από το αίμα του και να πεθάνει το ίδιο βράδυ από σηψαιμία και ασφυξία.

Οργισμένες αντιδράσεις προκαλεί o θάνατος τίγρης από μπουλντόζα στην Ινδία Facebook Twitter

«Όπως προσπάθησε να πηδήξει πάνω στο γκρέιντερ, ο κυνόδοντάς της έσπασε και άρχισε να αιμορραγεί. Έχασε πολύ αίμα. Στο μεταξύ, κάποιοι παλαιότεροι τραυματισμοί στα πλευρά της είχαν μολυνθεί από σκουλήκια και το ζώο πέθανε από σηψαιμία και ασφυξία» ανέφερε στην εφημερίδα ο περιφερειακός διοικητής της δασονομίας, Terai, Kahkashan Naseem.

Το βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις σε φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά και την άμεση αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης, με τις πολιτειακές αρχές να ανακοινώνουν τη διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να διαπιστώσουν τα αίτια θανάτου του ζώου, καθώς και το χρησιμοποιήθηκε ένα τέτοιο μηχάνημα σε αυτού του είδους την επιχείρηση.

Όπως αναφέρει το National Geographic, μία μελέτη της WWF που διενεργήθηκε το 2011 στην Ινδία κατέδειξε ότι η περιοχή του Corbett είναι η πιο πυκνοκατοικημένη όσο αφορά τις άγριες τίγρεις, πιθανότατα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διεθνή
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ