Ιταλία: Η Rai μετέδωσε εκπομπή με τους λόγους που πρέπει να διαλέξει κάποιος την αρραβωνιαστικά του από την Αν. Ευρώπη

Ιταλία: Η Rai μετέδωσε εκπομπή με τους λόγους που πρέπει να διαλέξει κάποιος την αρραβωνιαστικά του από την Αν. Ευρώπη Facebook Twitter
0

Η πρόεδρος της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai Μόνικα Ματζιόνι ζήτησε συγγνώμη εξ ονόματος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την εκπομπή του Rai Uno η οποία παρουσίασε προς συζήτηση έναν κατάλογο με τους «έξι λόγους για τους οποίους να διαλέξει κανείς αρραβωνιαστικιά από την ανατολική Ευρώπη».

 

Στους λόγους, που κλήθηκαν να σχολιάσουν οι φιλοξενούμενοι στο στούντιο συμπεριλαμβανόταν το ότι «μετά την γέννα οι γυναίκες αυτές διατηρούν σώμα σκληρό σαν μάρμαρο», «είναι πάντα σέξι και δεν φορούν πιτζάμες και φόρμες», «συγχωρούν τις απιστίες» και «είναι διατεθειμένες να αφήσουν τον άνδρα να ασκεί εξουσία».

 

Στον σχετικό κατάλογο αναφερόταν ακόμη ότι οι γυναίκες από την ανατολική Ευρώπη «είναι τέλειες νοικοκυρές διότι ασχολούνται με το σπίτι από μικρή ηλικία» και «δεν συνηθίζουν να παραπονιούνται και να κλαψουρίζουν».

 

«Πρέπει να αναγνωρίζουμε πάντα τα λάθη μας, χωρίς "ναι μεν αλλά". Ζητώ συγγνώμη από όλους για όσα είδαν και άκουσαν», έγραψε στο Twitter και ο διευθυντής του Rai Uno, Αντρέα Φαμπιάνο».

 


 

«Η όλη υπόθεση με αφορά σε πρώτο πρόσωπο ως γυναίκα», πρόσθεσε η πρόεδρος της Rai και δημοσιογράφος Μόνικα Ματζιόνι. Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica «η συγκεκριμένη λίστα φέρεται να έχει αντιγραφεί από έναν ιστότοπο με αναρτήσεις "τρας", στις οποίες δίδεται ειρωνική χροιά». Ο τίτλος της ενότητας της εκπομπής, η οποία μεταδόθηκε το Σάββατο το απόγευμα ήταν «η απειλή φθάνει από την Ανατολική Ευρώπη. Οι άνδρες προτιμούν τις αλλοδαπές. Κλέβουν τους συζύγους ή είναι τέλειες ερωμένες;».

 

Η πρόεδρος της ιταλικής βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι τόνισε ότι η εκπομπή αποτελεί «ντροπή», προσβάλλει «όλες τις γυναίκες: τις ιταλίδες, που παρουσιάζονται ως "δήθεν ανεπαρκείς" προς τους συζύγους τους, και τις γυναίκες από την ανατολική Ευρώπη, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν, ουσιαστικά, σαν πάνινα αρκουδάκια».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Διεθνή / Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Η Nastya σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα της, τη γιαγιά της και τα δύο ξαδέλφια της όταν ένας πύραυλος χτύπησε την πολυκατοικία όπου διέμενε η οικογένεια στην πόλη Μπατ Γιαμ
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνα: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Διεθνή / Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνια: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Περισσότεροι από 50 μετανάστες εργάτες βρέθηκαν υπό απάνθρωπες συνθήκες σε αμπελώνες σαμπάνιας - Άνοιξε δίκη για εμπορία ανθρώπων στη Ρεμς με κατηγορούμενους τρεις διακινητές.
LIFO NEWSROOM
Μαδρίτη: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε ύποπτο και τον στραγγάλισε μέχρι θανάτου

Διεθνή / Μαδρίτη: «Θα τον πνίξεις, φίλε, άσε τον λαιμό του», φώναζαν πολίτες στον αστυνομικό που στραγγάλισε ύποπτο

Η υπόθεση θυμίζει εκείνη του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ - Ο αστυνομικός συνελήφθη για τον θάνατο του 36χρονου Βορειοαφρικανού - Κύμα διαδηλώσεων και καταγγελιών 
LIFO NEWSROOM
Βρετανία και ΕΕ θα συνομιλήσοιν με Ιράν καθώς η προθεσμία «δύο εβδομάδων» του Τραμπ είναι σε ισχύ

Διεθνή / Βρετανία και ΕΕ «θα συνομιλήσουν» με το Ιράν - Σε ισχύ η προθεσμία «δύο εβδομάδων» του Τραμπ

Εάν πραγματοποιηθούν, οι συνομιλίες θα είναι οι πρώτες μεταξύ Ιρανών και δυτικών ηγετών από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τις επιθέσεις του - Εκκενώσεις από το Ιράν και το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Διεθνή / Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε ότι η αυξημένη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «απόδειξη της αδυναμίας και ανικανότητας του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Διεθνή / Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Η Γαλλία και η Ιταλία προωθούν το νέο ευρωπαϊκό αντιαεροπορικό σύστημα SAMP-T NG, αμφισβητώντας την κυριαρχία των αμερικανικών Patriot - Μπορεί η Ευρώπη να μειώσει την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ στην άμυνα;
LIFO NEWSROOM