Πρωτοφανή μέτρα σε ζωολογικό κήπο της Τσεχίας- Κόβουν τα κέρατα των ρινόκερων μετά το περιστατικό στο Παρίσι

Πρωτοφανή μέτρα σε ζωολογικό κήπο της Τσεχίας- Κόβουν τα κέρατα των ρινόκερων μετά το περιστατικό στο Παρίσι Facebook Twitter
0

Ζωολογικός κήπος στην Τσεχία ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια ακραία κίνησα προκειμένου να προστατεύσει τους σπάνιους ρινόκερους που φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του.

Μετά το πρωτοφανές περιστατικό στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα, όπου ένας ρινόκερος βρέθηκε νεκρός και το κέρατό του είχε αφαιρεθεί, ο ζωολογικός κήπος δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει ένα αλυσοπρίονο για να αφαιρέσει τα κέρατα από όλο το κοπάδι των ζώων του.

«Είναι για το καλό της ασφάλειας των ζώων», είπε η Andrea Jirousova, εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου στην κεντρική τσεχική πόλη της Dvur Kralove.

«Η επίθεση στη Γαλλία μας έθεσε σε κατάσταση συναγερμού, ο κίνδυνος είναι πολύ έντονος», είπε, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στις 7 Μαρτίου, ο ζωολογικός κήπος στο Thoiry κοντά στο Παρίσι, δήλωσε πως άγνωστοι εισβολείς είχαν καταφέρει να περάσουν απαρατήρητοι μέσα στις εγκαταστάσεις του, σκότωσαν ένα αρσενικό ρινόκερο σπάνιου είδους και αφαίρεσαν το κέρατό του.

Ο ζωολογικός κήπος Dvur Kralove έχει σήμερα ένα κοπάδι από 21 μαύρους και λευκούς ρινόκερους, μεταξύ των οποίων και τρία μικρά που δεν θα υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Το κέρατο του μαύρου ρινόκερου στη μαύρη αγορά πωλείται σε τιμή που μπορεί να φτάσει έως και τα 60.000 δολάρια και οι αγορές με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι αυτές της Κίνας και του Βιετνάμ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Διεθνή / Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Με σαφές μήνυμα ότι «δεν επιδιώκεται πόλεμος», αλλά «δεν θα επιτραπεί ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ παρουσίασε τις λεπτομέρειες της επιχείρησης «Midnight Hammer»
LIFO NEWSROOM
Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Υπό την πίεση του Νετανιάχου, θεώρησε την επίθεση στο Ιράν ως ευκαιρία που έπρεπε να εκμεταλλευτεί, αλλά και ως τρόπο να διαμορφώσει ένα προφίλ ηγέτη που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την αμερικανική στρατιωτική ισχύ
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Διεθνή / Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Η Αντονέλι πέθανε στις 22 Ιουνίου του 2015 σε ηλικία 73 ετών, γεμάτη πίκρα, σημαδεμένη από τη μεγάλη περιπέτεια, που βίωσε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και την έφερε στην πόρτα στης φυλακής
LIFO NEWSROOM