Στις 28 Μαρτίου η συνέχεια της δίκης του λεγόμενου "δράκου του Αμαρουσίου"

Στις 28 Μαρτίου η συνέχεια της δίκης του λεγόμενου "δράκου του Αμαρουσίου" Facebook Twitter
0

Στις 28 Μαρτίου θα συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του 30χρονου που συνελήφθη πριν ένα χρόνο για έξι επιθέσεις σε βάρος γυναικών, στην περιοχή του Αμαρουσίου.

 

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα, με τον κατηγορούμενο να αρνείται τις κατηγορίες που αφορούν απόπειρα βιασμού κατά των έξι γυναικών, ενώ η μητέρα του, που κατέθεσε στο δικαστήριο, ισχυρίζεται πως ο γιος της είναι άρρωστος και πως η κατάστασή του επιδεινώθηκε μετά τον χωρισμό από την σύντροφό του. Η μητέρα του κατηγορούμενου ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του γιου της.

 

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και τα θύματα του 30χρονου, κάποιες από αυτές κλαίγοντας ή εμφανώς ταραγμένες από όσα έζησαν όταν δέχθηκαν την επίθεση του 30χρονου. Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε και η γυναίκα που είχε καταφέρει να δει τα χαρακτηριστικά του και είχε οδηγήσει με τις καταθέσεις και περιγραφές της την Αστυνομία στην σύλληψη του δράστη.

 

Κατά τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας του 30χρονου, ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα, ο κατηγορούμενος «δεν είναι βιαστής» αλλά ένας άνθρωπος «με οριακή νοημοσύνη, άτολμος και δειλός, που αρρώστησε».

 

Η υπεράσπιση του 30χρονου ζήτησε από το δικαστήριο την μετατροπή της κακουργηματικής κατηγορίας στην πλημμεληματικού βαθμού προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, καθώς επίσης και την αναγνώριση του ελαφρυντικού του μειωμένου καταλογισμού.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΣΕΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Ελλάδα / Γιάννης Παναγόπουλος: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης» – Τι έδειξε η έρευνα για τις εταιρείες «οχήματα»

Ο Γιάννης Παναγόπουλος και έξι πρόσωπα που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες ή νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών, φέρονται σύμφωνα με την έρευνα, να υπεξαίρεσαν δύο εκατομμύρια ευρώ
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑΤΟ

Ελλάδα / Υπόθεση κατασκοπείας: Πώς έφτασε η ΕΥΠ στα ίχνη του αξιωματικού - Έδινε πληροφορίες για ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Ο αξιωματικός που υπηρετούσε σε θέση ευθύνης, κατηγορείται ότι συνειδητά μετέδιδε σε τρίτους άκρως απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες, που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM