Ο Ολάντ καλεί τη Βρετανία να αναλάβει τις ευθύνες της για τους ασυνόδευτους πρόσφυγες

Ο Ολάντ καλεί τη Βρετανία να αναλάβει τις ευθύνες της για τους ασυνόδευτους πρόσφυγες Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τη Βρετανία "να αναλάβει τις ευθύνες της" και να υποδεχθεί τους ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα στη Γαλλία ενώ έχουν συγγενείς στη Βρετανία.

 

"Η Γαλλία αναλαμβάνει το δικό της μερίδιο στην ευρωπαϊκή προσπάθεια και αναμένει από τους εταίρους της να κάνουν το ίδιο, κυρίως όταν πρόκειται για ασυνόδευτους ανήλικους", επισήμανε χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας στη διάρκεια διάσκεψης που είχε διοργανωθεί στο Παρίσι για την τύχη των 250 εκατομμυρίων παιδιών που ζουν σε εμπόλεμες ζώνες.

 

"Καλώ τη Βρετανία να αναλάβει τις ευθύνες της όσον αφορά τους εφήβους που βρίσκονται σήμερα στη Γαλλία και έχουν οικογένεια στη Βρετανία", συνέχισε ο Ολάντ, θίγοντας ένα σημαντικό σημείο τριβής μεταξύ της Γαλλίας και της Βρετανίας, αυτό της υποδοχής των ασυνόδευτων αυτών ανήλικων προσφύγων από τη δεύτερη.

 

"Εμείς κάναμε την προσπάθεια να τους προσφέρουμε καταφύγιο, να τους υποδεχθούμε. Θέλουν να πάνε στη Βρετανία. Έχουμε συμφωνίες με αυτήν τη φιλική και γειτονική χώρα, αυτές θα πρέπει να γίνονται πλήρως σεβαστές", υπενθύμισε εξάλλου ο πρόεδρος Ολάντ.

 

Η δήλωση αυτή έτυχε παγερής υποδοχής από το Λονδίνο όπου ένας εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε ότι γίνεται "σημαντική δουλειά" για να "υποδεχθούμε αυτούς που ζητούν άσυλο και τα ευάλωτα παιδιά που φτάνουν από τη Γαλλία". "Η δουλειά αυτή συνεχίζεται" και "δεν αποδέχομαι την υπόθεση ότι δεν εργαζόμαστε αρκετά", σημείωσε.

 

Σε επίσκεψή του στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ ζήτησε την επανεξέταση των φακέλων των ανηλίκων οι οποίοι έχουν προσφύγει κατά της απόρριψης από τις βρετανικές αρχές της υποδοχής τους στη Βρετανία, σύμφωνα με γαλλική πηγή.

 

Η βρετανική κυβέρνηση δέχθηκε έντονη κριτική από τους υπέρμαχους των δικαιωμάτων των προσφύγων μετά την ανακοίνωση που έκανε στις αρχές του Φεβρουαρίου ότι θα δεχθεί μόνον 350 από αυτούς τους ανήλικους, δηλαδή αριθμό που απέχει πολύ από τα 3.000 παιδιά που αναφέρονταν όταν ετίθετο σε εφαρμογή το πρόγραμμα.

 

Μέχρι στιγμής η Βρετανία έχει υποδεχθεί 388 ανήλικους, προτού αυτούς τους προωθήσει σε κέντρα υποδοχής που δημιουργήθηκαν ειδικά γι'αυτούς, και 503 άλλους στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

 

Οι ανήλικοι αυτοί είναι παιδιά που προέρχονται από την "Ζούγκλα" του Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, την οποία διέλυσαν στα τέλη του Οκτωβρίου οι γαλλικές αρχές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM