Αυτός είναι ο πρώτος ηγέτης κράτους που έκανε δεκτή επισήμως τη Λεπέν

Αυτός είναι ο πρώτος ηγέτης κράτους που έκανε δεκτή επισήμως τη Λεπέν Facebook Twitter
0


 

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν έγινε σήμερα ο πρώτος ξένος ηγέτης που έκανε δεκτή την υποψήφια της ακροδεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν, η οποία προσπαθεί να κερδίσει αξιοπιστία στη διεθνή σκηνή.

 

«Αναφερθήκαμε στη μακρά και επωφελή φιλία μεταξύ των δύο χωρών μας», δήλωσε η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου μετά την 30 λεπτών συνάντηση που είχε στο προεδικό μέγαρο της Βηρυτού με τον Αούν.

 

Ο Λίβανος είναι η μόνη χώρα στη Μέση Ανατολή που παραδοσιακά έχει χριστιανό πρόεδρο, αν και οι εξουσίες του είναι περιορισμένες. Ο πρόεδρος Αούν υποστηρίζεται και από το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ.

 

Μετά την ανάληψη της προεδρίας του Εθνικού Μετώπου το 2011, η Λεπέν έχει συναντηθεί με πολύ λίγους εν ενεργεία ξένους αξιωματούχους, με εξαίρεση τον τότε Αιγύπτιο πρωθυπουργό Ιμπραχίμ Μάχλαμπ το 2015 και με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών Βίτολντ Βαζικόφσκι τον Ιανουάριο.

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τη Λεπέν, ενώ ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι έχει εκφράσει την ανησυχία του για μια «καταστροφή» στην περίπτωση εκλογή της υποψηφίου της άκρας δεξιάς.

 

Από τη Βηρυτό η Λεπέν δήλωσε ότι στη διάρκεια της συνομιλίας της με τον Αούν αναφέρθηκε στην κρίση με τους Σύρους πρόσφυγες.

 

Στον Λίβανο, που έχει περίπου 4 εκατομμύρια κατοίκους, έχουν αναζητήσει καταφύγιο περίπου ένα εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες. Η χώρα είναι επίσης αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις του εμφυλίου στη γειτονική της Συρία.

 

Το Εθνικό Μέτωπο τάσσεται υπέρ της διακοπής της μετανάστευσης στη Γαλλία, αλλά και υπέρ του σημαντικού περιορισμού του αριθμού των προσφύγων που γίνονται δεκτοί στη Γαλλία.

 

Χθες η Λεπέν είχε εκτιμήσει ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να κρατήσει τους Σύρους πρόσφυγες σε ανθρωπιστικούς καταυλισμούς στον Λίβανο.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ απειλεί με δασμούς στα Boeing εάν αποτύχουν οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Η ΕΕ απειλεί με δασμούς στα Boeing εάν αποτύχουν οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να επιβάλει δασμούς σε αεροσκάφη της Boeing, σε αντίποινα για τους αμερικανικούς φραγμούς, αν οι διαπραγματεύσεις Ουάσινγκτον-Βρυξελλών οδηγηθούν σε αδιέξοδο
LIFO NEWSROOM
Κονκλάβιο: Πυροτεχνήματα ειδικής κατασκευής και πυροσβέστες σε επιφυλακή - Η διαδικασία πίσω από τον καπνό

Διεθνή / Κονκλάβιο: Πυροτεχνήματα, χημικές ενώσεις και πυροσβέστες σε επιφυλακή για τον «λευκό καπνό»

Ο λευκός ή μαύρος καπνός κατά τη διάρκεια του κονκλάβιου για την εκλογή Πάπα αποτελεί παράδοση αιώνων και για να λειτουργήσει απαιτείται τεχνική υποδομή και τέλειος συντονισμός
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και Χούτι συμφώνησαν σε παύση των επιθέσεων: Τέλος στις επιδρομές στην Υεμένη, επιβεβαιώνει το Ομάν

Διεθνή / ΗΠΑ και Χούτι συμφώνησαν σε παύση των επιθέσεων: Τέλος στις επιδρομές στην Υεμένη, επιβεβαιώνει το Ομάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε παύση των αμερικανικών επιδρομών στην Υεμένη, καθώς οι Χούτι υποσχέθηκαν να σταματήσουν τις επιθέσεις σε πλοία. Το Ομάν επιβεβαιώνει συμφωνία για αποκλιμάκωση στην Ερυθρά Θάλασσα
LIFO NEWSROOM
Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Διεθνή / Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Η ανακοίνωση για νέα στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα φέρνει διεθνείς αντιδράσεις, καθώς σχεδιάζεται μόνιμη παρουσία στον παλαιστινιακό θύλακα - Τι σημαίνει αυτό για την παύση πυρός, τους ομήρους και το μέλλον της περιοχής;
LIFO NEWSROOM
Ινδία και Πακιστάν στα πρόθυρα πολέμου: Νεκροί, τραυματίες και απειλές για αντίποινα μετά από επιθέσεις

Διεθνή / Στα πρόθυρα πολέμου: 26 νεκροί από επίθεση της Ινδίας στο Κασμίρ - Το Πακιστάν κατέρριψε ινδικά αεροσκάφη

Τουλάχιστον 11 νεκροί και 35 τραυματίες μετά από ινδικές επιθέσεις σε πακιστανικά εδάφη - Το Πακιστάν μιλά για πράξη πολέμου και υπόσχεται αντίποινα - Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων.
LIFO NEWSROOM
Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Διεθνή / Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Ξεκίνησε το κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα με συμμετοχή 133 καρδιναλίων - Οι διχασμένες τάσεις, τα φαβορί, και ο κρίσιμος ρόλος του επόμενου Ποντίφικα στην ενοποίηση της Εκκλησίας και την αντιμετώπιση της κακοποίησης
LIFO NEWSROOM