Η Τερέζα Μέι παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζε για το διάταγμα Τραμπ

Η Τερέζα Μέι παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζε για το διάταγμα Τραμπ Facebook Twitter
1

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι παραδέχτηκε ότι δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να υπογράψει ένα διάταγμα με το οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος προσφύγων στις ΗΠΑ, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του στην Ουάσινγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, ο Τραμπ εξέδωσε το διάταγμα με το οποίο απαγορεύει την είσοδο προσφύγων στις ΗΠΑ για 120 ημέρες αλλά και των υπηκόων από επτά μουσουμανικές χώρες, πυροδοτώντας ένα σφοδρό κύμα αντιδράσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Απαντώντας σε ερώτημα που της έθεσε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, η Μέι είπε στο κοινοβούλιο: «Αν με ρωτάει (σ.σ. ο Κόρμπιν) αν είχα ενημερωθεί εκ των προτέρων για την απαγόρευση στους πρόσφυγες, η απάντησή είναι όχι».

«Αν με ρωτάει αν είχα ενημερωθεί εκ των προτέρων ότι το διάταγμα θα επηρέαζε τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, η απάντηση είναι όχι. Αν ρωτάει αν ήμουν ενήμερη για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, η απάντηση είναι ότι όλοι ήμασταν επειδή ο πρόεδρος Τραμπ είχε πει ότι θα το έκανε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας», συμπλήρωσε η πρωθυπουργός.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM