Στο αρχείο η δικογραφία για την επιβολή των capital controls

Στο αρχείο η δικογραφία για την επιβολή των capital controls Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε για τον εντοπισμό ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών από τον έλεγχο της κίνησης κεφαλαίων που επιβλήθηκε τον Ιούνιο του 2015, μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση.


Με απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία ήδη επικυρώθηκε και από την Εισαγγελία Εφετών, η υπόθεση τίθεται στο αρχείο, καθώς από την έρευνα που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία για την τέλεση αξιόποινων πράξεων από το μέτρο που επιβλήθηκε, μία βδομάδα πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.


Η έρευνα της εισαγγελίας είχε ξεκινήσει με αφορμή προσφυγές δεκάδων πολιτών, οι οποίοι, αναφέροντας την σοβαρή οικονομική δυσπραγία στην οποία περιήλθαν λόγω του μέτρου, είτε στην προσωπική, είτε στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα, ζητούσαν να ερευνηθεί αν στην υπόθεση προκύπτουν αδικήματα σχετικά με το πολίτευμα, όπως αυτό της εσχάτης προδοσίας, αλλά και άλλα.


Αντικείμενο της έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας οι εισαγγελείς έλαβαν πολλές καταθέσεις και συγκέντρωσαν πλήθος εγγράφων από κάθε αρμόδια υπηρεσία, ήταν αρχικά, να διακριβωθεί αν η απόφαση για επιβολή capital controls ελήφθη «εξ ανάγκης» ή αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποφευχθεί με άλλου είδους αντιμετώπιση. Αν από τα στοιχεία της δικογραφίας προέκυπτε ότι ο περιορισμός θα μπορούσε να έχει αποτραπεί, τότε οι εισαγγελείς θα προχωρούσαν σε ποινική αξιολόγηση και αποτίμηση της υπό διερεύνηση απόφασης, αποδίδοντας ευθύνες για την διάπραξη αδικημάτων σε ό,τι αφορά μη πολιτικά πρόσωπα ή εφαρμόζοντας τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Ελλάδα / Μάτι: «Οι ΟΤΑ ασκούν εφέσεις» κατήγγειλε ο Σύλλογος Θανόντων και Εγκαυματιών - «Αποσυρόμαστε άμεσα» απαντούν

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Πιερρακάκη με Νίκο Χαρδαλιά και δημάρχους Ραφήνας και Μαραθώνα, αποσύρονται οι εφέσεις για Μάτι και Μάνδρα
LIFO NEWSROOM
Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Ελλάδα / Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Γνωστός από τη δεκαετία του 1990 για τον ρόλο του στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο Χρήστος Μαυρίκης βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά μετά τη σύλληψή του για φερόμενη απόπειρα δωροδοκίας ανώτατου δικαστικού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια