ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο της Μυστικής Υπηρεσίας μια πράκτορας που έγραψε ότι δεν θα έτρωγε σφαίρα για τον Τραμπ

ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο της Μυστικής Υπηρεσίας μια πράκτορας που έγραψε ότι δεν θα έτρωγε σφαίρα για τον Τραμπ Facebook Twitter
1

Η αμερικανική Secret Service ενδέχεται να περάσει από πειθαρχικό έλεγχο μια υψηλόβαθμη αξιωματικό, η οποία σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook άφησε να εννοηθεί ότι δεν θέλει «να φάει καμία σφαίρα» για λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, όπως έγινε γνωστό από την υπηρεσία κι έγραψε μια εφημερίδα.

Τα σχόλια αυτά, τα οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Washington Examiner χθες, τα έγραψε πριν από επτά μήνες η Κέρι Ο' Γκρέιντι, ειδική πράκτορας που εργάζεται στη μονάδα της υπηρεσίας στο Ντένβερ.

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση, η Ο' Γκρέιντι ανήρτησε το λογότυπο της «πορείας των γυναικών» κατά του Ντόναλντ Τραμπ στο Ντένβερ στο λογαριασμό της στο Facebook την Παρασκευή, την ημέρα της ορκωμοσίας του προέδρου των ΗΠΑ, επισημαίνεται από την εφημερίδα.

ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο της Μυστικής Υπηρεσίας μια πράκτορας που έγραψε ότι δεν θα έτρωγε σφαίρα για τον Τραμπ Facebook Twitter

«Η Μυστική Υπηρεσία είναι ενήμερη για τις αναρτήσεις και θα λάβει σύντομα τα ενδεδειγμένα μέτρα» τονίζεται σε ανακοίνωση της Secret Service σήμερα.

«Οποιαδήποτε αιτίαση περί ανάρμοστης συμπεριφοράς λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και ερευνάται άμεσα».

Η Ο' Γκρέιντι δεν σχολίασε το δημοσίευμα στο Ρόιτερς. Η Secret Service έχει αναλάβει την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου και της οικογένειά του, όπως επίσης κι άλλων επιφανών πολιτικών προσώπων μεταξύ αυτών των υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές που ζητούν προστασία.

Σύμφωνα με στιγμιότυπο μιας εκ των αναρτήσεων που δημοσίευσε η Examiner, η Ο' Γκρέιντι έγραψε τον Οκτώβριο ότι είχε καταβάλει σκληρές προσπάθειες να μην παραβιάσει το διάταγμα εκείνο που απαγορεύει την ανάληψη πολιτικής δράσης για τους εργαζόμενους της ομοσπονδιακής διοίκησης Hatch Act.

«Ωστόσο αυτός ο κόσμος έχει αλλάξει κι εγώ έχω αλλάξει. Και θα πήγαινα στην φυλακή για μια σφαίρα ή την υποστήριξη αυτού που πιστεύω ότι είναι καταστροφή για αυτήν την χώρα και τις ισχυρές και φανταστικές γυναίκες και τις μειονότητες που διαμένουν εδώ» έγραψε η Ο' Γκρέιντι. «Καταραμένη η Hatch Act. Εγώ είμαι με εκείνη».

Στην ανάρτηση δεν αναφερόταν το όνομα του Τραμπ, αλλά η φράση "her" που ήταν ένα από τα συνθήματα της προεκλογικής εκστρατείας της υποψηφίας των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον. Η Ο' Γκρέιντι δήλωσε στην Examiner ότι απέσυρε το μήνυμά της αφού σκέφθηκε καλύτερα την ενέργειά της για δύο ή τρεις ημέρες.

«Έδινα μια εσωτερική μάχη με τον εαυτό μου, αλλά μόλις το ανήρτησα, σκέφτηκα ότι δεν ήταν το συναίσθημα που είχα ανάγκη να μοιραστώ διότι νοιάζομαι πολύ για την αποστολή μου» είπε η Ο' Γκρέιντι, σύμφωνα με την εφημερίδα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ζητούμε συγγνώμη» από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα: Η Εκκλησία της Νορβηγίας παραδέχεται δεκαετίες διακρίσεων

Διεθνή / «Ζητάμε συγγνώμη» από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα: Η Εκκλησία της Νορβηγίας παραδέχεται δεκαετίες διακρίσεων

Η Εκκλησία της Νορβηγίας προχώρησε σε ιστορική συγγνώμη προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα για δεκαετίες διακρίσεων - Ο επίσκοπος Όλαφ Φίκσε Τβέιτ αναγνώρισε ότι η Εκκλησία «προκάλεσε πόνο και ντροπή» και δεσμεύτηκε σε μια νέα εποχή αποδοχής και ενσωμάτωσης
LIFO NEWSROOM
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Τζον Μπόλτον: Επιτίθεται στον Τραμπ για «κατάχρηση εξουσίας» και «εκφοβισμό επικριτών»

Διεθνή / Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Τζον Μπόλτον: Επιτίθεται στον Τραμπ για «κατάχρηση εξουσίας» και «εκφοβισμό επικριτών»

Ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορείται για παράνομη διαχείριση διαβαθμισμένων πληροφοριών - Ο ίδιος κάνει λόγο για πολιτικά υποκινούμενη δίωξη και «εκφοβισμό των επικριτών του προέδρου»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ κάλεσε δεξιούς influencers για να «συζητήσουν» την Antifa - Η λίστα με τους εκλεκτούς 11

Διεθνή / Ο Τραμπ κάλεσε δεξιούς influencers για να «συζητήσουν» την Antifa - Η λίστα με τους εκλεκτούς 11

Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκάλεσε «στρογγυλή τράπεζα» για την Antifa με δεξιούς influencers, προκαλώντας αντιδράσεις για την προπαγανδιστική φύση της συνάντησης και τις πολιτικές της στοχεύσεις
LIFO NEWSROOM
Ξεκινά η δίκη για το έγκλημα που πάγωσε τη Γαλλία: 27χρονη βίασε, βασάνισε και σκότωσε τη 12χρονη Λόλα

Διεθνή / Ξεκινά η δίκη για το έγκλημα που πάγωσε τη Γαλλία: 27χρονη βίασε, βασάνισε και σκότωσε τη 12χρονη Λόλα

Η δίκη για τη φρικτή δολοφονία της 12χρονης Λόλα Νταβιέ συγκλονίζει τη Γαλλία - Η 27χρονη Νταμπιά Μπενκιρέν κατηγορείται για βασανισμό, βιασμό και δολοφονία ανηλίκου, σε μια υπόθεση που προκάλεσε πολιτική θύελλα
LIFO NEWSROOM
Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την Ισπανία για «έλλειψη σεβασμού» προς το ΝΑΤΟ, απειλώντας με δασμούς, ενώ οι χώρες της βόρειας Ευρώπης ζητούν από τον Πέδρο Σάντσεθ να «πληρώσει το δίκαιο μερίδιό του» στην άμυνα της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΙΒΙΕ ΦΟΡ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΚΟΡΝΙ

Διεθνή / Πολιτική κρίση στη Γαλλία: Ο «φόρος Ζούκμαν» φέρνει σε δύσκολη θέση τον Λεκορνί και δίνει πόντους στους Σοσιαλιστές

Οι Σοσιαλιστές ζητούν «φόρο Ζουκμάν» 2% στις μεγάλες περιουσίες. Ο Λεκορνί αντιμέτωπος με την πιο κρίσιμη πολιτική μάχη της πρωθυπουργίας του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια