Στο Άμστερνταμ το πρώτο εγκληματολογικό νεκροταφείο της Ευρώπης

Στο Άμστερνταμ το πρώτο εγκληματολογικό νεκροταφείο της Ευρώπης Facebook Twitter
0

Το Άμστερνταμ της Ολλανδίας πρόκειται να φιλοξενήσει το πρώτο εγκληματολογικό (ταφονομικό) νεκροταφείο της Ευρώπης. Σε αυτό οι επιστήμονες θα μπορούν να μελετούν με την ησυχία τους την αποσύνθεση των ανθρωπίνων πτωμάτων σε φυσικές και όχι πια σε εργαστηριακές συνθήκες.


Η έρευνα αυτού του είδους αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τους ειδικούς της εγκληματολογίας και τους ιατροδικαστές, όταν π.χ. προσπαθούν να προσδιορίσουν πριν πόσο καιρό τάφηκε κάποιος.


Το Ακαδημαϊκό Ιατρικό Κέντρο της ολλανδικής πόλης ανακοίνωσε ότι απέκτησε την άδεια για να λειτουργήσει το πρώτο τέτοιο κοιμητήριο σε μια έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων. Θα χρησιμοποιηθεί από τους ερευνητές του Κέντρου και άλλους επιστήμονες από τα πανεπιστήμια και το Εγκληματολογικό Ινστιτούτο της Ολλανδίας, σύμφωνα με το Science.

Τα πτώματα που θα καταλήγουν στο εν λόγω νεκροταφείο μετά από δωρεά, θα θάβονται σε βάθος έως ένα μέτρο, μαζί με διάφορα επιστημονικά όργανα, τα οποία θα κάνουν χημικές αναλύσεις και θα καταγράφουν τη σταδιακή αποσύνθεση, χωρίς να χρειάζεται οι επιστήμονες να ανοίξουν τον τάφο για να κάνουν τη δουλειά τους.


Παρόμοια αλλά πολύ μεγαλύτερα νεκροταφεία υπάρχουν και στις ΗΠΑ (έξι έως τώρα), ένα άρχισε να λειτουργεί πέρυσι στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας (με την ονομασία Εγκατάσταση Πειραματικής Ταφονομικής Έρευνας) και άλλο ένα σχεδιάζεται στη Βρετανία.


Στις ΗΠΑ αυτά τα νεκροταφεία -όπου μερικά πτώματα σκοπίμως αφήνονται να αποσυντεθούν σε ανοιχτό χώρο (κάτι που δεν συμβεί στην Ολλανδία)- τα λένε και «φάρμες σωμάτων».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Διεθνή / Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Περίπου 8 χρόνια μετά τις αποκαλύψεις για την εικονική απασχόληση της συζύγου του που οδήγησαν στην καταδίκη του για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος - Το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

«Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 14. Σαράντα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κίεβο, 6 ακόμη τραυματίστηκαν στην Οδησσό» δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Διεθνή / Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέφερε ότι «επιχειρεί για να αναχαιτίσει και να πλήξει εκεί όπου είναι απαραίτητο για να εξαλείψει την απειλή»
LIFO NEWSROOM