Βραζιλία: Η περιουσία του Αμοιρίδη φέρεται να ήταν το κίνητρο της δολοφονίας

Βραζιλία: Η περιουσία του Αμοιρίδη φέρεται να ήταν το κίνητρο της δολοφονίας Facebook Twitter
0

Οι αξιωματούχοι του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Φλουμινένσε και το κλιμάκιο της ελληνικής αστυνομίας, που βρίσκεται στη Βραζιλία, πρόκειται να ελέγξουν λεπτομερώς τα περιουσιακά στοιχεία του Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη, που δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να αποσαφηνίσουν το κίνητρο για τη δολοφονία. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο πρέσβης είχε ασφάλεια ζωής ή είχε κάνει κάποια διαθήκη.

Ο επικεφαλής της έρευνας Evaristo Magalhães, δήλωσε σε βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης πως η σύζυγος του πρέσβη Φρανσουάζ και ο εραστής της Σέρτζιο Μορέιρα, είχαν ως στόχο «να απολαύσουν μια καλή ζωή» με τα χρήματα του Αμοιρίδη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αστυνομία πιστεύει ότι τα 80.000 ρεάις (25.000 δολάρια) που φέρεται να είχε υποσχεθεί η Φρανσουάζ στον Εντουάρντο Τεντέσι ντε Μέλο, τον τρίτο συλληφθέντα για την υπόθεση και ανιψιό του εραστή της, θα προέρχονταν από τα περιουσιακά στοιχεία του πρέσβη. Ο συνεργός θα λάμβανε τα χρήματα ένα μήνα μετά την ανθρωποκτονία. Ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε πως η Φρανσουάζ τον είχε απειλήσει ότι θα καταλήξει σαν τον πρέσβη, αν μιλούσε.

Από την πλευρά τους, το κλιμάκιο της ελληνικής αστυνομίας, που βρίσκεται στη Βραζιλία, αναζητά αδιάσειστη απόδειξη ότι το πτώμα που βρέθηκε απανθρακωμένο στο Nova Iguaçu, είναι του πρέσβη. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, θα συγκρίνουν το DNA της σορού με εκείνο της μητέρας του πρέσβη, η οποία ζει στην Ελλάδα.

Την περασμένη Παρασκευή, το δικαστήριο διέταξε την προσωρινή κράτηση για 30 ημέρες της Φρανσουάζ, του εραστή της, Σέρτζιο και του ανιψιού του Εντουάρντο Τεντέσι.  Η Φρανσουάζ αρνήθηκε ότι συμμετείχε στο σχέδιο για τη δολοφονία. Στην κατάθεσή της, κατηγόρησε τον εραστή της για τη δολοφονία και είπε ότι η ίδια ήταν «αθώα» και «δεν μπορούσε να αποφύγει» το έγκλημα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία χτύπησε νηπιαγωγείο στο Κίεβο με πυραύλους και drone: Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία επιτέθηκε με πυραύλους και drone - Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά από πλήγμα σε νηπιαγωγείο

Οι νέες ρωσικές επιθέσεις με drone και βαλλιστικούς πυραύλους έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους στην Ουκρανία, ενώ η διπλωματική διαδικασία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν μπλοκάρεται
LIFO NEWSROOM
Χάρι και Μέγκαν ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Υπέγραψαν δήλωση που καλεί κυβερνήσεις και εταιρείες να σταματήσουν προσωρινά την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση, μέχρι να υπάρξει ευρεία επιστημονική συναίνεση για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί με ασφάλεια και να παραμείνει υπό έλεγχο
LIFO NEWSROOM
Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Διεθνή / Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Μιλώντας στο BBC ο επικεφαλής του ΠΟΥ ξεκαθάρισε ότι απαιτείται τεράστια αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να αρχίσει να καλύπτεται το σύνθετο φάσμα αναγκών του πληθυσμού της κατεστραμμένης Λωρίδας της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Πηγή κοντά στο βασιλικό ζεύγος αναφέρει ότι μετά τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και εν μέσω των σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του, δεν αντέχουν να ζει κοντά τους
LIFO NEWSROOM