No.1

Ο Τραμπ λέει «όχι» στις αποφυλακίσεις κρατουμένων από το Γκουαντάναμο

Ο Τραμπ λέει «όχι» στις αποφυλακίσεις κρατουμένων από το Γκουαντάναμο Facebook Twitter
0

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο μελλοντικών μεταγωγών κρατουμένων από τη στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο προς άλλες χώρες εξέφρασε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, προειδοποιώντας ότι κρατούνται εκεί «επικίνδυνα» πρόσωπα.

«Δεν πρέπει πλέον να γίνουν άλλες αποφυλακίσεις στο Γκουαντάναμο» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος.

«Πρόκειται για ανθρώπους εξαιρετικά επικίνδυνους, δεν πρέπει να μπορέσουν να επιστρέψουν στο πεδίο της μάχης» συμπλήρωσε ο μεγιστάνας των ακινήτων ο οποίος, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, είχε δηλώσει ότι προτίθεται να κρατήσει ανοικτή την φυλακή που βρίσκεται στην Κούβα και «να τη γεμίσει με κακούς ανθρώπους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times», ο Λευκός Οίκος ενδέχεται να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα μια νέα επιχείρηση μεταγωγής σχεδόν 20 κρατουμένων στην Ιταλία, το Ομάν, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δεν μπόρεσε ποτέ να καταλήξει σε συμβιβασμό με το Κογκρέσο, δεν θα εκπληρώσει την υπόσχεσή του να κλείσει αυτή την φυλακή, η οποία ενσαρκώνει τις ακρότητες των ΗΠΑ στην μάχη κατά της τρομοκρατίας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Ωστόσο, μείωσε σημαντικά τον αριθμό των κρατούμενων. Όταν ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2009, ήταν έγκλειστοι 242 άνθρωποι. Σήμερα ο αριθμός των κρατουμένων ανέρχεται σε 59.

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Το όνομα του καθηγητή αναφέρεται περισσότερες από 250 φορές στα εκατομμύρια emails και έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για τον Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΤΡΑΜΠ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διεθνή / «Θα τα εξετάσουμε ξανά»: Τι περιείχαν τα αρχεία Έπσταϊν για τον Τραμπ που φέρεται να έκρυψαν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε στις 30 Ιανουαρίου «περισσότερες από τρία εκατομμύρια σελίδες», από τα αρχεία Έπσταϊν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ εκπλήρωσε έτσι τη νομική υποχρέωσή της
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM