Μουζάλας: Mέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2017 κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης δεν θα ζει σε σκηνές

Μουζάλας: Mέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2017 κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης δεν θα ζει σε σκηνές Facebook Twitter
1

Από τον Απρίλιο θα αρχίσει η αποσυμφόρηση των νησιών και η απομάκρυνση των προσφύγων με βάση τα νομικά δικαιώματά τους, δηλώνει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.


Αναφέρει ακόμα ότι παράλληλα θα ξεκινήσει και η εφαρμογή του πλάνου που προβλέπει 2.000 με 2.500 μετεγκαταστάσεις το μήνα σε χώρες της ΕΕ, ενώ σημειώνει ότι αυτό που βαραίνει την κυβέρνηση είναι η ενσωμάτωση των 20.000-25.000 προσφύγων που θα μείνουν στη χώρα μας.


Ο υπουργός εκφράζει τη βεβαιότητα ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2017 κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης δεν θα ζει σε σκηνές, αλλά σε στεγασμένους χώρους με εξασφαλισμένη θέρμανση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τροφή. Προαναγγέλλει επίσης ότι στόχος είναι από τον Φεβρουάριο να ελαττωθούν τα συσσίτια και να καταβάλλονται μετρητά «ώστε οι φιλοξενούμενοι να μπορούν να ψωνίζουν και να μαγειρεύουν μόνοι τους σαν μια ελάχιστη απόδοση αξιοπρέπειας σε αυτούς τους ανθρώπους».


Ο ίδιος παραδέχεται ότι η κατάσταση στα νησιά είναι πολύ δύσκολη και ότι παρατηρείται μια ποιοτική αλλαγή των εισερχόμενων, καθώς στην πλειονότητά τους φτάνουν πλέον σε αυτά οικονομικοί μετανάστες, χωρίς προοπτική για άσυλο ή για συνέχεια του ταξιδιού τους στην Δύση. Η κατάσταση σύμφωνα τον κ. Μουζάλα γίνεται ακόμα δυσκολότερη, καθώς οι μετανάστες που έρχονται τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιούν το τρικ του ασύλου ώστε αρχικά να μην επιστρέψουν στην Τουρκία, χωρίς ωστόσο να επιθυμούν να παραμείνουν και στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να ψάχνουν διέξοδο μέσω παράνομων κυκλωμάτων να διαφύγουν προς τη Δύση.


Τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί, εξηγεί ο υπουργός, «πυροδοτούν καθημερινές εντάσεις, μικροεγκληματικότητα και παραβατικότητα, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα». Για να ηρεμήσει η κατάσταση και σταδιακά να εξομαλυνθεί, τόνισε, το υπουργείο προσανατολίζεται στη δημιουργία μικρών κέντρων κράτησης ατόμων με παραβατική συμπεριφορά και νέων χώρων για την εξέταση των αιτημάτων ασύλου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια