Περισσότεροι από 10 χιλιάδες άνθρωποι νεκροί το 2015 από καταστροφές

Περισσότεροι από 10 χιλιάδες άνθρωποι νεκροί το 2015 από καταστροφές Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας φυσικών καταστροφών και καταστροφών που προκλήθηκαν από ανθρώπινη υπαιτιότητα, με το οικονομικό τους κόστος να ανέρχεται τουλάχιστον στα 158 δισεκ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αντασφαλιστική εταιρία Swiss Re.

 

Οι ασφαλισμένες ζημίες, που εκτιμώνται στα 49 δισεκ. δολάρια, αυξήθηκαν κατά σχεδόν ένα τρίτο από τα 37 δισεκ. δολάρια το 2015, αλλά αφορούν λιγότερο από το ένα τρίτο του κόστους που ήταν αποτέλεσμα των καταστροφών κατά τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση "Sigma" που εκδίδει η εταιρία κάθε Δεκέμβριο.

 

«Η διαφορά μεταξύ των συνολικών ζημιών και των ασφαλισμένων ζημιών το 2016 δείχνει ότι πολλά γεγονότα συνέβησαν σε περιοχές με χαμηλή ασφαλιστική κάλυψη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Swiss Re.

 

Ο τυφώνας Μάθιου ήταν η φονικότερη φυσική καταστροφή του 2016, σύμφωνα με την Swiss Re, καθώς στοίχισε τη ζωή σε 733 άτομα, κυρίως στην Αϊτή.

 

Ο Μάθιου προκάλεσε καταστροφές στην Αϊτή και σε όλη την ανατολική Καραϊβική τον Οκτώβριο πριν πλήξει τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, προκαλώντας ζημιές 8 δισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με την Swiss Re, εκ των οποίων τα 4 δισεκ. δολάρια ήταν ασφαλισμένα. Σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις, οι ασφαλισμένες ζημιές ανέρχονται στα 8 δισεκ. δολάρια.

 

Μια σειρά σεισμικών δονήσεων και μετασεισμών που έπληξαν την περιοχή Κουμαμότο της Ιαπωνίας, ανάμεσά τους και ο σεισμός μεγέθους 7 βαθμών τον Απρίλιο, άφησαν πίσω τους 137 νεκρούς ενώ ήταν η καταστροφή που είχε φέτος το υψηλότερο κόστος. Οι ζημιές που προκάλεσε ανήλθαν στα 20 δισεκ. δολάρια, εκ των οποίων μόνο το ένα τέταρτο ήταν ασφαλισμένο.

 

«Η κοινωνία δεν είναι ασφαλισμένη απέναντι στους κινδύνους ενός σεισμού και το κενό προστασίας αποτελεί παγκόσμια ανησυχία», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Swiss Re Κουρτ Καρλ.

 

Η Swiss Re εκτίμησε ότι το κόστος από τις δασικές πυρκαγιές στο Φορτ ΜακΜάρεϊ του Καναδά – η καταστροφή με το υψηλότερο κόστος στη χώρα ακόμα και για τις ασφαλιστικές εταιρίες – ανήλθε στα 3,9 δισεκ. δολάρια και στα 2,8 δισεκ. για τις ασφαλιστικές εταιρίες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM