Ο συριακός στρατός ξεκίνησε τεράστια επίθεση στο νότιο Χαλέπι

Ο συριακός στρατός ξεκίνησε τεράστια επίθεση στο νότιο Χαλέπι Facebook Twitter
0

Τεράστια επίθεση εξαπέλυσε σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΜΝ, το πρωί ο συριακός στρατός μαζί με τη Χεζμπολάχ και την ιρακινή παραστρατιωτική οργάνωση Harakat Al-Nujaba στο νότιο τομέα του Χαλεπιού, με στόχο την περιοχή-«κλειδί» Sheikh Sa'eed.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα υπό την ηγεσία του 800ου συντάγματος της Δημοκρατικής Φρουράς, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους εισέβαλαν σε κτίρια κοντά στο στρατηγικό σημείο Sheikh Sa'eed Hill, με αποτέλεσμα μια σκληρή μάχη με τον Jaysh Al-Fateh (Στρατός της Κατάκτησης) που ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιοχής.

Πηγή ανέφερε ότι η σημερινή επίθεση είναι μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή ενώ στη μάχη φέρεται να συμμετέχει και η ρωσική Πολεμική Αεροπορία με πάνω από 20 επιθέσεις στο  νότιο Χαλέπι σήμερα το πρωί.

Την ίδια ώρα υλικό από drone που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει την τεράστια καταστροφή από τους βομβαρδισμούς,  στην πόλη του Χαλεπιού, που κάποτε ήταν το οικονομικό κέντρο της Συρίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM