Κόντρα Καμμένου- ΠΑΣΟΚ με αφορμή πληροφορίες για αγορά σύγχρονου μαχητικού

Κόντρα Καμμένου- ΠΑΣΟΚ με αφορμή πληροφορίες για αγορά σύγχρονου μαχητικού Facebook Twitter
1

Αντιπαράθεση μεταξύ του τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σημειώθηκε σήμερα, με αφορμή πληροφορίες περί προοπτικής αγοράς νέου μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς από την Ελλάδα, λόγω του υπερεξοπλισμού της Τουρκίας.

 

«Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, προβληματίζει τους πάντες διότι πλέον γίνεται επικίνδυνη», καθώς «προχωρεί μέσα στην κρίση σε ανακοινώσεις για αγορά ή αμερικανική βοήθεια μαχητικών. Δεν χρειαζόμαστε τη δημαγωγία του κ. Καμμένου, αλλά δράση, ώστε να καλύψουμε σύντομα το χαμένο έδαφος, μεταρρυθμίζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις (όχι ελαττώνοντας έτι περαιτέρω τις αποδοχές των στελεχών, αλλά δομώντας σύγχρονο στρατό που μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις), αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ.

 

«Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε το παραλήρημα του τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ», σχολίασαν, σχετικά, αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα, υπενθύμισαν ότι «μετά τον κ. Τσοχατζόπουλο, τα στοιχεία των σκανδάλων τους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας που αφορούν τα στελέχη τους κ.κ. Παπαντωνίου και Βενιζέλο είναι ήδη στη Δικαιοσύνη. Αντί να εκδίδει ακατάληπτες ανακοινώσεις, ας ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ την απολογία του», πρόσθεσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Άμυνας εξετάζει το ενδεχόμενο να ενταχθεί στο πρόγραμμα προμήθειας των μαχητικών F-35, καθώς η Άγκυρα  έχει εξαγγείλει την αγορά 100 τέτοιων μαχητικών αεροσκαφών που θα αρχίσει να τα παραλαμβάνει από το 2018-19, ανατρέποντας τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM