Συνελήφθη ο πρόεδρος του ΔΣ της εφημερίδας Cumhuriyet στην Τουρκία

Συνελήφθη ο πρόεδρος του ΔΣ της εφημερίδας Cumhuriyet στην Τουρκία Facebook Twitter
EPA/SEDAT SUNA
0

Συνελήφθη ο Ακίν Αταλάι, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εφημερίδας Cumhuriyet, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση. Όπως αναφέρει η εφημερίδα στον ιστότοπό της, ο Αταλάι συνελήφθη μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης από τη Γερμανία. 

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν συλληφθεί ο διευθυντής και δώδεκα στελέχη και δημοσιογράφοι της Cumhuriyet, με την κατηγορία ότι υποστήριξαν το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου. Εννέα από αυτούς προφυλακίστηκαν.


Οι συλλήψεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο μιας έρευνας για «τρομοκρατικές δραστηριότητες» σε σχέση με το κίνημα του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν -κατηγορούμενου ως ενορχηστρωτή της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος- και με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), όπως είχε διευκρινίσει τη Δευτέρα η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΟΥΜΕΝ ΡΑΝΤΕΦ

Διεθνή / Ρούμεν Ράντεφ: Ποιος είναι ο φιλορώσος νικητής των εκλογών στη Βουλγαρία - «Άγνωστη» η εξωτερική του πολιτική

Με αυτή την εξέλιξη ίσως να μπει ένα τέλος στην πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα έπειτα από οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις σε διάστημα πέντε ετών
THE LIFO TEAM