Αξιολόγηση, χρέος και επίσκεψη Ομπάμα στην ατζέντα του Πολιτικού Συμβούλιου του ΣΥΡΙΖΑ

Αξιολόγηση, χρέος και επίσκεψη Ομπάμα στην ατζέντα του Πολιτικού Συμβούλιου του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
0

Αξιολόγηση, χρέος, επίσκεψη Ομπάμα και ΕΣΡ ήταν τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, έγινε συζήτηση για την αξιολόγηση και τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.

Επιπλέον συζητήθηκε το θέμα του χρέους, σε συνάρτηση με την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και τον αντίκτυπο που έχει στις ευρύτερες εξελίξεις.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος λόγω των υποχρεώσεών του στις Βρυξέλλες.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε επιπλέον και το θέμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με τις ίδιες κομματικές πηγές να τονίζουν ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για συναίνεση, και με τη ΝΔ και με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με στόχο να συγκροτηθεί το ΕΣΡ.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM