FAZ: Η όχι και τόσο ριζοσπαστική Αριστερά - Ο ΕΝΦΙΑ δεν πληρώνεται με ηθικά πλεονεκτήματα

FAZ: Η όχι και τόσο ριζοσπαστική Αριστερά - Ο ΕΝΦΙΑ δεν πληρώνεται με ηθικά πλεονεκτήματα Facebook Twitter
1

Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και το χθεσινό κλίμα έναρξής του περιγράφει σε εκτενές άρθρο του από την Αθήνα ο ανταποκριτής της Zeitung Μίχαελ Μάρτενς.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle το κλίμα χαρακτηρίζεται πρωτίστως από την απογοήτευση για τις μεγαλόστομες υποσχέσεις της κυβέρνησης της Αριστεράς που κάθε άλλο παρά τηρήθηκαν και η απογοήτευση αυτή καταγράφεται πλέον σταθερά στις δημοσκοπήσεις.


«Το Σαββατοκύριακο δεν θα είναι εύκολο για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ναι μεν η επανεκλογή του ως προέδρου του κόμματος θεωρείται βέβαιη, μια και δεν υπάρχει κανείς που θα μπορούσε ή θα ήθελε να ταρακουνήσει τον σαραβαλιασμένο θρόνο του. Για πρώτη φορά ωστόσο μετά τους τρεις εκλογικούς θριάμβους του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει τώρα να εξηγήσει ευθέως στην κομματική του βάση γιατί δεν ήταν σε θέση να εκπληρώσει σχεδόν καμιά από τις υποσχέσεις του. Στην Ελλάδα κυριαρχεί πάντα η πολιτική λιτότητας και μάλιστα υιοθετήθηκε σαν πολιτική της κυβέρνησης, αμέσως μόλις απορρίφθηκε με ζήλο μέσω δημοψηφίσματος.» αναφέρει η Frankfurter Allgemeine.


Το άρθρο υπενθυμίζει τις μετρημένες εξαγγελίες Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και ερμηνεύει ως εξής τη ρητορική αυτοσυγκράτηση του πρωθυπουργού: «Φαίνεται να επιβεβαιώνεται η βούληση του Τσίπρα να μετασχηματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ του σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Δεν έχει και άλλη επιλογή, αφού όποιος μιλά με περσινούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ένα πράγμα αντιλαμβάνεται: το αρχικό πλεονέκτημα του Τσίπρα ως ήρωα της διαμαρτυρίας έχει φθαρεί. Πολλοί Έλληνες επικροτούν το ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι γιος, ανιψιός ή κουνιάδος κάποιου προκατόχου του, όπως συνηθιζόταν μέχρι σήμερα, όμως το ατού αυτό δεν φθάνει για να πληρώσει κανείς τον παχυλό ΕΝΦΙΑ, που ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν ότι θα καταργήσει αλλά διατήρησε σαν να μην τρέχει τίποτα. Το ίδιο ισχύει και για μια σειρά άλλων φόρων.»


«Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε γιατί διακήρυσσε τη ρήξη με το πελατειακό παρελθόν – μόνο που κανείς δεν μπορεί να προβαίνει κάθε τόσο εκ νέου σε ρήξη με το παρελθόν. Το τι μπορεί να προσφέρει πέραν αυτού ο συνασπισμός της όχι και τόσο ριζοσπαστικής πλέον Αριστεράς πρέπει ακόμα να αποδειχθεί.» συμπεραίνει η  γερμανικής εφημερίδας.

πηγή:Deutsche Welle




1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η κομματική βάση δεν περιμένει εξηγήσεις από τον Αλέξη. Δεν νοιάζεται. Εδώ ο τύπος είπε ότι τήρησαν όλες τις δεσμεύσεις τους και από κάτω χειροκροτούσαν. Το μόνο που νοιάζει αυτά τα υποκείμενα είναι πως θα φάνε από τον ιδρώτα σας. Πως θα μπουν σε διάφορε θέσεις στο δημόσιο, δε ΔΕΚΟ, μετακλητοί, με μπλοκάκι....όλοι μέσα, αναρχικοί, αντίφες, αλληλέγγυοι, πασόκια, συνασπιστές, κομμούνια, γκόμενοι, σύζυγοι, ξαδέρφια.... λιγούρια σαν αυτά που πάνε σε γάμους και δεξιώσεις και τρώνε σαν ζώα πάνω από τον μπουφέ, γεμίζοντας τις τσέπες τους με ότι χωράει για να το φάνε μετά σπίτι. Αυτοί δεν νοιάζονται τι βλακείες θα λένε όταν ανέβουν να μιλήσουν. Η κασέτα είναι γνωστή. Η Αριστερά με επίκεντρο τον άνθρωπο κι όχι τα νούμερα, κοινωνική πολιτική με επίκεντρο το περιβάλλον, ανθρωπιά μπλα μπλα μπλα.....αυτά θα ακούτε όσο σας μαδάνε. Το ξέρουν ότι σας αρέσουν αυτά τα λόγια και σας τα λένε ακόμα και τώρα που σας έχουν ρημάξει. Χωρίς ίχνος ντροπής. Και προκλητικά, έτσι γιατί μπορούν, τα βρίσκουν με τη Δικαιοσύνη της οποίας τη βοήθεια θα χρειαστούν σύντομα μπας και γλιτώσουν το τομάρι τους. Αυτή είναι η Αριστερά. Έπρεπε να τη ζήσετε για να καταλάβετε, δεν σας έφτανε η ιστορία. Χαρείτε την λοιπόν. =======================