Μιανμάρ: Τουλάχιστον 26 είναι οι νεκροί από τις συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της αστυνομίας και ένοπλων ομάδων

Μιανμάρ: Τουλάχιστον 26 είναι οι νεκροί από τις συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της αστυνομίας και ένοπλων ομάδων Facebook Twitter
0

Οι δυνάμεις ασφαλείας στη Μιανμάρ έχουν μέχρι τώρα σκοτώσει τουλάχιστον 26 ανθρώπους, αντιδρώντας στις επιθέσεις που δέχεται η αστυνομία, μετά τη δραματική κλιμάκωση της έντασης στη μουσουλμανική χώρα και κατά μήκος των συνόρων της, με το Μπαγκλαντές, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ.

 

Ένοπλοι άντρες που εκτιμάται ότι ανήκουν στη μουσουλμανική μειοψηφία “Rohingya” επιτέθηκαν συντονισμένα κατά τριών συνοριακών αστυνομικών σταθμών, τα ξημερώματα της Κυριακής, με συνέπεια το θάνατο εννέα αστυνομικών και τον τραυματισμό άλλων πέντε. Με τις επιδρομές αυτές, οι ένοπλοι απέσπασαν δεκάδες όπλα, αλλά και περισσότερες από 10.000 σφαίρες.

 

Στην περιοχή αναπτύχθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού, οι οποίες συγκρούστηκαν με ένοπλες ομάδες των 300 ατόμων, σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές.

 

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις εκφράζουν φόβους, ότι οι άμαχοι κάτοικοι της πόλης, θα βρεθούν μεταξύ των συγκρούσεων της αστυνομίας με τους ενόπλους, αναμένοντας αύξηση του αριθμού των θυμάτων από τις συγκρούσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM
Οι απεσταλμένοι του Τραμπ συναντιώνται σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Διεθνή / Οι απεσταλμένοι του Τραμπ θα συναντηθούν σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η σημερινή συνάντηση διεξάγεται έπειτα από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων στη Φλόριντα μεταξύ Ουκρανών και Αμερικανών αξιωματούχων, με στόχο τη βελτίωση του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου, το οποίο είχε θεωρηθεί ευνοϊκό προς τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM