Διαμαρτυρία ασφαλισμένων, έξω από το υπουργείο Εργασίας

Διαμαρτυρία ασφαλισμένων, έξω από το υπουργείο Εργασίας Facebook Twitter
Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν οργανώσεις ασφαλισμένων στο Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ), αντιδρώντας στην ενσωμάτωση του ταμείου τους στο υπερταμείο που συνεπάγεται, όπως υποστηρίζουν, την αρπαγή των εισφορών τους των αποθεματικών και της περιουσίας τους. Αντιδρούν ουσιαστικά στην «αρπαγή» του εφάπαξ τους καθώς με το νέο νόμο Κατρούγκαλου καταργείται, όπως λένε, η δυνατότητα συνταξιοδότησής τους στα 20 χρόνια με εισφορές που πλήρωναν οι ίδιοι επί 30 και 40 χρόνια.

 

Όπως δήλωσε ο Νίκος Γεωργίου, πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, «τα χρήματα είναι δεσμευμένα από την Κεντρική Τράπεζα και έτσι δεν μπορούν να καταβληθούν τα εφάπαξ τους».

 

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους σχεδιάζουν προσφυγή στο ΣτΕ, ενώ για σήμερα έχουν προγραμματίσει συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και οι ομοσπονδίες εργαζομένων στο μέταλλο, στα τσιμέντα και στα λιμάνια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φοινικούντα: Στη ΓΑΔΑ ο ανιψιός του 68χρονου για να αναγνωρίσει τον δράστη - Τι υποστηρίζει ο 22χρονος συνεργός

Ελλάδα / Φοινικούντα: Στη ΓΑΔΑ ο ανιψιός του 68χρονου για να αναγνωρίσει τον δράστη της δολοφονίας - Τι υποστηρίζει ο συνεργός

«Ήθελαν να τον εκβιάσουν, να του πουν "κάνεις αυτό και για να μην το κοινοποιήσουμε δώσε μας ό,τι χρήματα έχεις πάνω σου"», λέει ο δικηγόρος του συνεργού
LIFO NEWSROOM