Συρία: Σφοδρές μάχες στο κέντρο και στα βόρεια του Χαλεπιού

Συρία: Σφοδρές μάχες στο κέντρο και στα βόρεια του Χαλεπιού Facebook Twitter
0

Μία εβδομάδα αφότου ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού -με την υποστήριξη της Ρωσίας- για την ανακατάληψη του Χαλεπιού, οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι αντάρτες δίνουν σκληρές μάχες στο κέντρο και στα βόρεια της πόλης αυτής, όπως ανέφεραν πηγές και των δύο πλευρών, αλλά και μια οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα του πολέμου.

Ωστόσο οι πληροφορίες για το αποτέλεσμα των σημερινών μαχών είναι αντικρουόμενες. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μια πηγή του συριακού στρατού ανέφεραν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν καταλάβει εδάφη στα βόρεια του Χαλεπιού καθώς και κτίρια στο κέντρο της πόλης.

Πηγές των ανταρτών, από την άλλη, διαψεύδουν ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις προελαύνουν στα βόρεια αφού κατέλαβαν την Πέμπτη τον καταυλισμό Χανταράτ.

Ένας αξιωματικός των ανταρτών υποστήριξε ότι ο κυβερνητικός στρατός κατέλαβε τη συνοικία Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι, στο κέντρο της πόλης, αλλά κατόπιν αναγκάστηκε να αποσυρθεί.

Ένα αντλιοστάσιο στο Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι βομβαρδίστηκε, γεγονός που συνιστά άλλο ένα πλήγμα για το σύστημα υδροδότησης της πόλης που έχει ήδη υποστεί μεγάλες ζημιές.

Το Παρατηρητήριο επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση, όμως μια στρατιωτική πηγή είπε ότι οι αντάρτες το ανατίναξαν.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς των ανταρτών στο Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι και στη γειτονική συνοικία Μιντάν.

Η ισλαμιστική οργάνωση Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ (σ.σ. πρώην Μέτωπο Αλ Νόσρα) ανακοίνωσε ότι οκτώ μαχητές της σκοτώθηκαν στις μάχες στο Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι.

Το Παρατηρητήριο, που εδρεύει στη Βρετανία, έκανε λόγο για σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις κυβερνητικές δυνάμεις και συνεχείς μάχες στο Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι, μια περιοχή που βρίσκεται πολύ κοντά στην Παλιά Πόλη του Χαλεπιού.

Η πηγή του συριακού στρατού που μίλησε στο πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν καταλάβει πολλά κτίρια στην περιοχή και «συνεχίζουν καταδιώκοντας τα υπολείμματα των τρομοκρατών που φεύγουν».

Ο Ζακαρία αλ Μαλαχίφτζι, ένας εκπρόσωπος της ανταρτικής ομάδας Φαστακίμ, υποστήριξε από την άλλη ότι οι κυβερνητικοί στρατιώτες υποχώρησαν αφήνοντας πίσω τους «έναν αριθμό νεκρών» και ότι αντάρτες εξακολουθούν να ελέγχουν τη μονάδα παραγωγής νερού.

Στα βόρεια του Χαλεπιού, το Παρατηρητήριο και ένας τηλεοπτικός σταθμός της Χεζμπολάχ ανέφεραν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν την περιοχή του νοσοκομείου Κίντι, δίπλα στον καταυλισμό Χανταράτ.

Πηγές των ανταρτών διέψευσαν την πληροφορία υποστηρίζοντας ότι οι μάχες στην περιοχή συνεχίζονται.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός ο Αμερικανός ακροδεξιός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ μετά από πυροβολισμό σε πανεπιστήμιο της Γιούτα

Διεθνή / Νεκρός ο Αμερικανός ακροδεξιός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ μετά από πυροβολισμό σε πανεπιστήμιο της Γιούτα

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, γράφοντας: «Ο σπουδαίος, και θρυλικός, Τσάρλι Κερκ, είναι νεκρός» - Aνακοίνωσε ότι όλες οι σημαίες στις ΗΠΑ θα κυματίζουν μεσίστιες έως την Κυριακή, προς τιμήν του.
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 41 νεκροί σε μια ημέρα από Ισραηλινά πυρά καθώς συνεχίζεται η εντολή εκκένωσης

Διεθνή / Γάζα: 41 νεκροί σε μια ημέρα από Ισραηλινά πυρά καθώς συνεχίζεται η εντολή εκκένωσης

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, πέντε άτομα πέθαναν από ασιτία το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 404 τον συνολικό αριθμό όσων έχουν χάσει τη ζωή τους από την πείνα μέσα στους 23 μήνες πολέμου
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο στη Washington Post: Ο εκδότης υποστήριζε μυστικά τον Μπόρις Τζόνσον

Διεθνή / Σκάνδαλο στη Washington Post: Ο εκδότης υποστήριζε μυστικά τον Μπόρις Τζόνσον

Αποκαλυπτικά έγγραφα δείχνουν ότι ο εκδότης της Washington Post, Γουίλ Λιούις, παρείχε μυστικές πολιτικές συμβουλές στον Μπόρις Τζόνσον κατά την πρωθυπουργία του, εγείροντας ερωτήματα για την ανεξαρτησία του και την εμπλοκή των μέσων ενημέρωσης στην πολιτική
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη Ρόζι Ο’Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα» - Aπειλές για την ιθαγένειά της

Διεθνή / Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη Ρόζι Ο’Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα» - Aπειλές για την ιθαγένειά της

Η Ρόζι Ο’Ντόνελ αποκαλύπτει γιατί δεν ταξίδεψε στις ΗΠΑ για την αποφοίτηση της κόρης της, τις απειλές του Τραμπ να της αφαιρέσει την ιθαγένεια και τις δηλώσεις του για «απειλή της ανθρωπότητας»
LIFO NEWSROOM
Νεπάλ: «Βγήκαμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος» λέει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που είναι εγκλωβισμένη στη χώρα

Διεθνή / Νεπάλ: «Βγήκαμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος» λέει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που είναι εγκλωβισμένη στη χώρα

Η αθλήτρια βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, όταν βγήκε στο μπαλκόνι και είδε να σπάνε αυτοκίνητα με φτυάρια και να πετάνε γκαζάκια
LIFO NEWSROOM
Χάος στη Γαλλία: Πάνω από 200 συλλήψεις και φωτιές στο Παρίσι - Τι είναι το κίνημα «Μπλοκάρουμε τα Πάντα»

Διεθνή / Χάος στη Γαλλία: Πάνω από 200 συλλήψεις και φωτιές στο Παρίσι - Τι είναι το κίνημα «Μπλοκάρουμε τα Πάντα»

Πάνω από 200 συλλήψεις στο Παρίσι, φωτιές, μπλοκαρισμένοι δρόμοι και σιδηρόδρομοι, καθώς οι πολίτες ξεσηκώνονται κατά του Μακρόν μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Έτοιμος για επιστροφή ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου - Κρίση τους κεμαλιστές

Διεθνή / Τουρκία: Έτοιμος για επιστροφή ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου - Κρίση τους κεμαλιστές

Ο Κιλιτσντάρογλου ενδέχεται να αναλάβει τον έλεγχο του CHP μετά την κρίση με τις εκλογές του 2023, ενώ η νυν διοίκηση και τα ΜΜΕ προκαλούν ένταση και αναστάτωση ενόψει της ακρόασης στις 15 Σεπτεμβρίου
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Η Ρωσία τεστάρει τα όρια του ΝΑΤΟ στην Πολωνία: Πρωτοφανές συμβάν με συμμαχικά μαχητικά να καταρρίπτουν ρωσικά drone

Διεθνή / Η Ρωσία τεστάρει τα όρια του ΝΑΤΟ στην Πολωνία: Πρωτοφανές συμβάν με συμμαχικά μαχητικά να καταρρίπτουν ρωσικά drone

Η Πολωνία ενεργοποίησε το Άρθρο 4 του ΝΑΤΟ μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου της από 19 ρωσικά drones. Διεθνής κατακραυγή, φόβοι για κλιμάκωση και ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας της Συμμαχίας.
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Είναι ακόμα το ίδιο άτομο παρά την απομάκρυνση από τη βασιλική ζωή, λένε πηγές

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Είναι ακόμα το ίδιο άτομο παρά την απομάκρυνση από τη βασιλική ζωή, λένε πηγές

Ο 40χρονος βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στη Βρετανία και πραγματοποιεί επισκέψεις στις φιλανθρωπικές οργανώσεις που εξακολουθεί να στηρίζει από τότε που αποχώρησε από τα βασιλικά του καθήκοντα το 2020
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ζητά από την ΕΕ δασμούς 100% σε Ινδία και Κίνα για να πιεστεί ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο

Διεθνή / Ο Τραμπ ζητά από την ΕΕ δασμούς 100% σε Ινδία και Κίνα για να πιεστεί ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο

Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου έρχεται στον απόηχο της συνόδου κορυφής στην Κίνα, όπου Πούτιν, Σι Τζινπίνγκ και Ναρέντρα Μόντι εμφανίστηκαν με κοινό μέτωπο απέναντι στη Δύση
LIFO NEWSROOM