Βέτο Καμμένου για τα Θρησκευτικά: Οι ΑΝΕΛ δεν θα συμφωνήσουν σε τίποτα με τον Πρωθυπουργό αν δεν θέλει η ιεραρχεία

Βέτο Καμμένου για τα Θρησκευτικά: Οι ΑΝΕΛ δεν θα συμφωνήσουν σε τίποτα με τον Πρωθυπουργό αν δεν θέλει η ιεραρχεία Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
2

Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης βρέθηκε το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών, με τους δυο τους να συμφωνούν πως χρειάζεται διάλογος από μηδενική βάση με νέα πρόσωπα, διαλεγμένα από την Πολιτεία και την Εκκλησία, χωρίς πολιτική σφραγίδα.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει η Καθημερινή, ο Πάνος Καμμένος άσκησε βέτο στο ζήτημα των Θρησκευτικών βάζοντας στον "πάγο" τα σχέδια του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, λέγοντας πως οι ΑΝΕΛ δεν σκοπεύουν να συμφωνήσουν σε τίποτα με τον Πρωθυπουργό "αν δεν θέλει η ιεραρχεία". Συγκεκριμένα διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο πως "οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να συμφωνήσουν για τίποτα αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της ιεραρχίας". "Με πολύ σεβασμό θα ακούσουμε τις αποφάσεις που θα πάρετε, θα συμβάλλουμε σε αυτό που ζήτησε ο πρωθυπουργός, στον διάλογο. Είμαστε στη διάθεσή σας σε αυτό τον διάλογο να γίνουν απόλυτα διακριτά η θέση της εκκλησίας μας, η σχέση της Ορθοδοξίας με το Έθνος και κάποιες αλλαγές που πιθανώς θα πρέπει να γίνουν και που θα πρέπει να θυμίσω ότι πρώτη τις ζήτησε η Εκκλησία" σημείωσε.

Βέτο Καμμένου για τα Θρησκευτικά: Οι ΑΝΕΛ δεν θα συμφωνήσουν σε τίποτα με τον Πρωθυπουργό αν δεν θέλει η ιεραρχεία Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC

"Σας βεβαιώνω ότι και ο πρωθυπουργός με κανέναν τρόπο δεν θέλει να αποκοπεί και ούτε μπορεί να αποκοπεί η Ορθοδοξία με την πατρίδα μας. Χαίρομαι που αυτή η συνάντηση γίνεται μετά από αποδοχή από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι ξεκινά διάλογος από μηδενική βάση και μάλιστα επειδή τον ρώτησα, το διευκρίνισα αυτό αφορά και τα βιβλία που θα γραφτούν και το πρόγραμμα που θα υπάρξει θα είναι κατόπιν συμφωνίας της εκκλησίας με το υπουργείο Παιδείας" σημείωσε ο Πάνος Καμμένος.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως "απαράδεκτα" όσα ειπώθηκαν. "Πιστεύω ότι ανετράπη αυτή η κακή εικόνα η οποία δημιουργήθηκε και βέβαια μας προβλημάτισε πάρα πολύ. Θεωρώ απαράδεκτα αυτά τα οποία ειπώθηκαν γιατί ο ρόλος της εκκλησίας είναι απόλυτα σαφής και στη διάρκεια της Κατοχής και στη διάρκεια της δικτατορίας και σε κάθε αγώνα του Έθνους" τόνισε ο Πάνος Καμμένος. 

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ότι "στο συγκεκριμένο θέμα θα μας βοηθούσε πολύ να πάρουμε ως παράδειγμα τη Γερμανία που τα έχει λύσει αυτά τα ζητήματα με ωραίο τρόπο. Αν δεν έχει λόγο η Εκκλησία για τα θρησκευτικά ποιος έχει λόγο; Πρέπει να συνεργαστούμε και οι δύο πλευρές από μηδενική βάση για το καλό του λαού" ανέφερε. 

Υπενθυμίζεται ότι σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος άσκησε αυστηρή κριτική στον υπουργό Παιδείας για τη στάση του απέναντι στην Εκκλησία. Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο "το συμπέρασμα είναι ότι το μάθημα των Θρησκευτικών τώρα πλέον έγινε ''κατηχητικό'' μετά τις Υπουργικές Αποφάσεις της 13.9.2016, διότι προσπαθεί, με σαφή πολιτικά κριτήρια, να κατηχήσει και να στρατεύσει τους μαθητές σε μια εκκοσμικευμένη στάση απέναντι στο θρησκευτικό φαινόμενο. Παράλληλα συντηρεί μία θεολογικά ρηχή προσέγγιση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, εκμηδενίζοντας την ιδιαιτερότητα του ορθόδοξου δόγματος και της χριστιανικής παράδοσης, αφού τα καταβιβάζει και τα μελετά στο επίπεδο του απλού κοινωνικού ή φιλοσοφικού κινήματος, όπως ο τροσκισμός ή η οικολογική κίνηση".

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΛΑΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / «Θέλει να γυρίσει τη χώρα δεκαετίες πίσω - Είναι αμετανόητος» η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα

«Τα αποκαλυπτήρια του ιδιωτικού κόμματος Τσίπρα με το όνομα ΕΛΑΣ, πιστοποίησαν πόσο παλιό είναι αυτό που πολυδιαφημίζεται εδώ και μήνες ως ‘νέο'» τονίζει το ΠΑΣΟΚ
THE LIFO TEAM
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Πολιτική / Φλωρίδης για Μαρινάκη - Δημητριάδη: Εάν κάποιος καταδικαστεί, θα πάει φυλακή

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε σχετικά με το θερμό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του πρώην γενικού γραμματέα του Μεγάρου Μαξίμου στον τελικό της Euroleague
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Πολιτική / Σήμερα τα αποκαλυπτήρια για το κόμμα Τσίπρα: Το βίντεο-έκπληξη με μουσική Κραουνάκη και το μυστικό όνομα

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, αναμένεται να απευθύνει έκκληση σε «όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» να δηλώσουν συμμετοχή στο «νέο ταξίδι», υπογράφοντας την ιδρυτική του Διακήρυξη
THE LIFO TEAM
GREXIT PLAN B ΑΛΒΑΝΙΑ

Πολιτική / Το plan b της Ευρώπης για το Grexit με την ονομασία «Κωδικός Αλβανία» - Οι συνέπειες στο εθνικό νόμισμα

«Θα υπήρχε πείνα, ούτε να αγοράσουμε πετρέλαιο για τα πολεμικά μας πλοία στο Αιγαίο δεν θα είχαμε» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Η αγαπημένη μου ιστορία για το ρόλο της εκκλησίας είναι όταν καταφτάνουν 5 μητροπολίτες από το Φανάρι για να πουν στον Καποδίστρια, που μόλις έχει αναλάβει, να ξαναγυρίσουν οι Έλληνες στην "αγκαλιά" του σουλτάνου που είναι έτοιμος να τους συγχωρήσει. Μάλιστα, όταν ο Καποδίστριας τους έδιωξε, πήραν το καράβι και πήγαν στην Ύδρα για να πιέσουν τους εκεί καπεταναιους να πείσουν τον κυβερνήτη. Ακόμα Οθωμανοί θα ήμασταν...