H Toυρκία ετοιμάζει τη μεγαλύτερη στην ιστορία της στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων

H Toυρκία ετοιμάζει τη μεγαλύτερη στην ιστορία της στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων Facebook Twitter
0

Τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην ιστορία της ετοιμάζει κατά των Κούρδων η Άγκυρα, στο νότιο τμήμα της χώρας, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου  στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση του με τον υπ. Εξ. της Σαουδικής Αραβίας Adel Al-Jubeir.

Το Ριάντ γνωστοποίησε από την πλευρά του ότι έχει «παρόμοια στάση» με την Τουρκία σχετικά με τη Συρία, το Ιράκ και η Υεμένη, με τον υπουργό της Σ. Αραβίας να δηλώνει ότι οι θέσεις της Τουρκίας και της Σαουδικής "συμπίπτουν πλήρως μεταξύ τους όσον αφορά τη Συρία, το Ιράκ ή την Υεμένη, περιλαμβανομένης της τρομοκρατίας."

Oπως αναφέρει το Αλ Αραμπίγια, ο Jubeir περιέγραψε το σχέδιο που διατύπωσε η συριακή αντιπολίτευση ως "λεπτομερές" και "πλήρες" και σημείωσε ότι το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ απορρίπτει και πάλι την πολιτική λύση.

Είπε επίσης ότι Σαουδική Αραβία και  Τουρκία ήταν "τα δύο πρώτα κράτη που συνεργάστηκαν για να υποστηρίξουν την συριακή αντιπολίτευση από την πρώτη μέρα", ενώ ανέφερε ότι προσβλέπει να συνεργαστεί με την Άγκυρα σχετικά με αυτά τα "κοινά θέματα». Υποσχέθηκε δε ότι η χώρα του θα παράσχει στην Τουρκία πλήρη υποστήριξη  «για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM