Κατέρρευσε κτίριο στο Τελ Αβίβ - Πολλοί τραυματίες και αγνοούμενοι

Κατέρρευσε κτίριο στο Τελ Αβίβ - Πολλοί τραυματίες και αγνοούμενοι Facebook Twitter
0

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλοί άλλοι φέρονται αγνοούμενοι σήμερα το πρωί μετά την κατάρρευση ενός κτιρίου στο βορειοανατολικό Τελ-Αβίβ, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία. Όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες διάσωσης, πρόκειται για ένα υπό κατασκευή υπόγειο γκαράζ.

Οι διασώστες έκαναν γνωστό πως ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά και πέντε ελαφρά, όλοι τους όμως έχουν απομακρυνθεί από το κτίριο.

Παρόλα αυτά, πολλοί εργάτες που δούλευαν στο εργοτάξιο δεν έχουν δώσει το παρόν, ανακοίνωσε η αστυνομία χωρίς να κάνει γνωστό τον αριθμό τους. Η ισραηλινή τηλεόραση έκανε λόγο για 15 αγνοούμενους. Ξένοι δημοσιογράφοι αναφέρουν πως οι αγνοούμενοι είναι πιθανόν να ξεπερνούν τους 30.

Δεν είναι σαφείς οι συνθήκες στις οποίες συνέβη η κατάρρευση του κτιρίου. Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν ένα μεγάλο υπόγειο εργοτάξιο. Η σκεπή φαίνεται να έχει καταρρεύσει, προκαλώντας την κατάρρευση των επιπέδων που βρίσκονταν από κάτω.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε πως αρχικά κατέρρευσε τμήμα της τριώροφης δομής, με αποτέλεσμα να πέσει ένας γερανός και να κατεδαφίσει ακόμη μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου του πάρκινγκ, που είχε εν μέρει ολοκληρωθεί.

Σημαντικά σωστικά μέσα έχουν σταλεί επιτόπου. Η περίμετρος έχει αποκλεισθεί για να διευκολυνθεί η αποστολή βοήθειας.

«Όταν έφτασα, έπεσα πάνω σε πολλούς τραυματίες που είχαν ακόμη τις αισθήσεις τους και είχαν βγει μόνοι τους από τα συντρίμμια», δήλωσε ο Μοσέ Λεβί, ένας εθελοντής της σωστικής οργάνωσης United Hatzalah.

«Η στέγη ενός γκαράζ φαίνεται πως κατέρρευσε. Την ώρα που μέλη της ομάδας πρώτων βοηθειών περιέθαλπαν επιτόπου τους τραυματίες, ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν αγνοούμενοι και είναι πιθανόν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια», δήλωσε σύμφωνα με την United Hatzalah.

Από τα σωστικά συνεργεία έγινε γνωστό πως μερικοί από τους εννέα ανθρώπους που πιστεύεται πως είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια έκαναν επαφή με τους διασώστες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ και Ruptly

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM
Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Διεθνή / Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Αυτή είναι «η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους
NEWSROOM
Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωης στις χώρες της Ευρώπης τα τελευταια 20 χρόνια- Η προβληματικη θεση της Ελλάδας

Διεθνή / Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωής στις χώρες της Ευρώπης την περίοδο 2007-2019- Η προβληματική θέση της Ελλάδας

Η εξέλιξη των εισοδημάτων και του επιπέδου διαβίωσης σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, Πορτογαλία, ΗΠΑ και ακόμη επτά χώρες - Πώς άλλαξε το οικονομικό status των Ελλήνων λόγω των τριών μνημονίων
NEWSROOM