ΝΔ: Θα παραιτηθεί τώρα ο Καμμένος που μιλούσε για "μαύρα λεφτά" του Καλογρίτσα με τα οποία "νομίζει ότι θα πάρει άδεια;"

ΝΔ: Θα παραιτηθεί τώρα ο Καμμένος που μιλούσε για "μαύρα λεφτά" του Καλογρίτσα με τα οποία "νομίζει ότι θα πάρει άδεια;" Facebook Twitter
4

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει σήμερα τον ορισμό της διαπλοκής, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

 

«Η ΝΔ έχει καταθέσει πρόταση με κεντρικό ρόλο στο ΕΣΡ και αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος χωρίς προκαθορισμένο αριθμό καναλιών. Αν είχε εφαρμοστεί η πρόταση, σήμερα θα είχαμε περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη ενημέρωση, περισσότερα κανάλια και περισσότερα έσοδα» πρόσθεσε.

 

Ο κ. Κουμουτσάκος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, σημειώνοντας: «Η κυβέρνηση επέλεξε τον δρόμο της αυθαιρεσίας, τόσο με τον περιορισμένο αριθμό αδειών όσο και με την αφαίρεση της αρμοδιότητας του ΕΣΡ». Ακολούθως έθεσε μΙα σειρά ερωτημάτων:

- Γιατί η κυβέρνηση κατασκευάζει ολιγοπώλιο καναλιών και ακρωτηριάζει την πολυφωνία;

- Πόσα θα χαθούν από το κλείσιμο καναλιών που ήδη λειτουργούν;

- Πώς αισθάνονται οι κύριοι Τσίπρας, Παππάς και Γεροβασίλη τώρα, καθώς σε 90 ημέρες θα πέσει μαύρο σε κανάλια και θα βρεθούν στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι;

- Τι λέει τώρα ο κ. Καμμένος που δήλωνε «με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις, ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πάρει άδεια;». Τώρα τι θα κάνει, θα παραιτηθεί; Η ΝΔ αγωνίστηκε για το ασυμβίβαστο εργολάβων-προμηθευτών και ιδιοκτητών καναλιών και τον αγώνα αυτόν δεν τον εγκαταλείπει, θα τον συνεχίσει υπέρ του δημόσιου συμφέροντος.

- Γιατί τώρα ανακάλυψαν το ΕΣΡ και ζητούν να δοθούν οι άλλες άδειες υπό την εποπτεία του;

- Τι θα κάνουν αν ο νόμος Παππά καταπέσει; Γιατί δεν περίμεναν την απόφαση του δικαστηρίου; Μήπως για να έχουν κάτι να παρουσιάσουν στη ΔΕΘ;

 

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι ο διαγωνισμός είναι άκρως προβληματικός, έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του την αυθαιρεσία, βρίσκεται στον αέρα και ηθικά είναι διάτρητος.

 

Σε ερώτηση για το τίμημα, απάντησε: «Το τίμημα είναι υψηλό, τόσο υψηλό που γεννά ερωτηματικά. Υπάρχει η παραδοξότητα για το ίδιο τίμημα, ο ένας να δίνει 40 και ο άλλος να δίνει 70 και αυτός που έχει προσφέρει 60 να μην έχει πάρει τίποτε. Το ολιγοπώλιο, ειδικά στα ΜΜΕ, έχει το σπέρμα της διαπλοκής».

 

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα για τη ΔΕΘ, τονίζοντας: «Είναι η τρίτη φορά που ο κ. Τσίπρας θα εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, έχουν προηγηθεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το παράλληλα πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

 

Επίσης, σημείωσε ότι η επικαιρότητα σήμερα κινείται γύρω από ένα θέμα που αφορά τους λίγους. Σήμερα, όμως, είναι μια μαύρη ημέρα για τους πολλούς, 150.000 συνταξιούχοι βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται. Σε 2,4 εκατομμύρια συνταξιούχους έχει καταργηθεί το ΕΚΑΣ και έπεται συνέχεια τον Οκτώβριο.

 

Η ΔΕΘ θα είναι μια οδυνηρή διαδικασία γιατί θα πρέπει να δικαιολογήσει και να καλύψει τα ψέματα, κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM