Γερμανία: Σε ύψος-ρεκόρ η απασχόληση. Πάνω από 43 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες έχουν εργασία

Γερμανία: Σε ύψος-ρεκόρ η απασχόληση. Πάνω από 43 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες έχουν εργασία Facebook Twitter
0

Σε ύψος-ρεκόρ από την επανένωση της χώρας έχει φθάσει η απασχόληση στην Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.


Κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, 43,5 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες είχαν εργασία, αριθμός που είναι ο υψηλότερος από το 1990, ενώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο για το 2015, αποτελεί αύξηση κατά 259.000 άτομα ή ποσοστό 1,2%.


Η θετική εξέλιξη αποδίδεται από τη γερμανική υπηρεσία στην εύρωστη οικονομική ανάπτυξη της χώρας, με το ΑΕΠ να αυξάνεται από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο κατά 0,4%, έπειτα από αύξηση 0,7% που είχε σημειωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.


Οι νέες θέσεις εργασίας αφορούν κυρίως τον κλάδο παροχής υπηρεσιών, με τη μεγαλύτερη αύξηση να σημειώνεται στο Δημόσιο, στην εκπαίδευση και στην υγεία, ενώ ακολουθούν το εμπόριο, οι μεταφορές, η τροφοδοσία και οι κατασκευές. Μικρή μείωση στις θέσεις εργασίας σημειώθηκε στην γεωργία και στην αλιεία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM