Στενότερες στρατιωτικές σχέσεις με τη Συρία επιθυμεί η Κίνα

Στενότερες στρατιωτικές σχέσεις με τη Συρία επιθυμεί η Κίνα Facebook Twitter
0

Η Κίνα επιθυμεί στενότερες στρατιωτικές σχέσεις με τη Συρία, ανέφεραν σήμερα κρατικά ΜΜΕ, επικαλούμενα δηλώσεις υψηλόβαθμου Κινέζου αξιωματούχου στη διάρκεια μιας σπάνιας επίσκεψης στη πολύπαθη χώρα της Μέσης Ανατολής.


Αν και εξαρτάται από την περιοχή για την προμήθεια πετρελαίου, η Κίνα τείνει να αφήνει τη διπλωματία της Μέσης Ανατολής στα άλλα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ: στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Ρωσία.


Όμως τώρα η Κίνα προσπαθεί να αναμιχθεί περισσότερο, μεταξύ άλλων και με το να στέλνει απεσταλμένους για να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση μιας διπλωματικής επίλυσης εκεί και υποδεχόμενη μέλη της συριακής κυβέρνησης, αλλά και ηγέτες της αντιπολίτευσης.


Ο Γκουάν Γιουφέι, διευθυντής του Γραφείου Διεθνούς Στρατιωτικής Συνεργασίας της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας συνάντησε τον Σύρο υπουργό Άμυνας Φάχαντ Τζάσιμ αλ-Φρέιτζ στη Δαμασκό, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua.

 

Ο Γκουάν δήλωσε πως η Κίνα έχει διαδραματίσει με συνέπεια θετικό ρόλο στην επιδίωξη μιας πολιτικής λύσης στη Συρία. «Οι στρατοί της Κίνας και της Συρίας έχουν παραδοσιακά μια φιλική σχέση και ο στρατός της Κίνας είναι πρόθυμος να συνεχίσει να ενισχύει τις ανταλλαγές και τη συνεργασία με τον στρατό της Συρίας», ανέφερε ο Γκουάν. 


Αμφότεροι έκαναν λόγο για εκπαίδευση προσωπικού και «συμφώνησαν ομόφωνα» πως ο κινεζικός στρατός θα παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια, προσθέτει το Xinhua, χωρίς να επεκταθεί.


Ο Γκουάν συνάντησε επίσης έναν Ρώσο στρατηγό στη Δαμασκό, ανέφερε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, χωρίς να κάνει γνωστές λεπτομέρειες.


Ενώ η Κίνα δεν έχει δείξει να ενδιαφέρεται να ψστρατιωτικά στη Συρία, ο ειδικός απεσταλμένος της Κίνας για τη συριακή κρίση είχε επαινέσει τον Απρίλιο τη Ρωσία για τον στρατιωτικό ρόλο της στον πόλεμο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM