Πανικός στο Τόκιο από εσφαλμένο συναγερμό για σεισμό 9,1 Ρίχτερ

Πανικός στο Τόκιο από εσφαλμένο συναγερμό για σεισμό 9,1 Ρίχτερ Facebook Twitter
0

Πανικός προκλήθηκε στην ιαπωνική πρωτεύουσα από εσφαλμένο συναγερμό που ενεργοποίησαν οι αρχές, για σεισμό 9,1 Ρίχτερ.

Η ενεργοποίηση αυτή ανέφερε ότι ο σεισμός είχε χτυπήσει με μανία τον Κόλπο του Τόκιο και παρότι ανακλήθηκε μόλις λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το διάστημα αυτό ήταν αρκετό ώστε να ενεργοποιηθεί και η δημοφιλής για φυσικές καταστροφές εφαρμογή «Yurekuru», με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να δούν στην οθόνη του κινητού τους το μήνυμα «Σεισμός! Σεισμός!». Την εφαρμογή αυτή έχουν "κατεβάσει" στο κινητό τους 5 εκ. άτομα.

Μάλιστα κάποια τρένα ακινητοποιήθηκαν λίγο μετά την ενεργοποίηση του συναγερμού.

«Όταν το είδα στην οθόνη ήμουν  έτοιμος να πεθάνω," έγραψε στο λογαριασμό του ένας χρήστης. "Οκ, ήταν ψεύτικο, εγώ όμως κατατρόμαξα», έγραψε κάποιος άλλος.

Πανικός στο Τόκιο από εσφαλμένο συναγερμό για σεισμό 9,1 Ρίχτερ Facebook Twitter

Εκπρόσωπος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι αιτία του εσφαλμένου συναγερμού ήταν πιθανόν ένας κεραυνός που χτύπησε τον σεισμογράφο, όμως οι φήμες φτάνουν μέχρι και πρόβλημα που προκλήθηκε από τη συμφόρηση από το Pokemon Go.

Η Ιαπωνία βρίσκεται στην περιοχή συνάντησης τεσσάρων τεκτονικών πλακών και είναι η χώρα με την υψηλότερη σεισμικότητα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο με συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Διεθνή / Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο από συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Από την έρευνα που έγινε στο τηλέφωνο του μαθητή, βρέθηκαν συνολικά 9 βίντεο - Ο 14χρονος φέρεται να καλούσε τους φίλους του να συνευρεθούν με την αδελφή του
LIFO NEWSROOM