Tα νέα ξενοδοχεία της Αθήνας

Tα νέα ξενοδοχεία της Αθήνας Facebook Twitter
0

Νέες σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες ανοίγουν το προσεχές χρονικό διάστημα στο κέντρο της Αθήνας, αναβαθμίζοντας τις περιοχές όπου θα λειτουργήσουν, ενώ την ίδια στιγμή αλλάζουν ιδιοκτησία ιστορικά ξενοδοχεία της πρωτεύουσας και της ευρύτερης περιοχής.

 

Στα τέλη του τρέχοντος μηνός ξεκινάει η επίσημη λειτουργία του ξενοδοχείου Athens Tiare Hotel, στην πλατεία Ομονοίας, μιας ξενοδοχειακής μονάδα 4 αστέρων με δυναμικότητα 111 δωματίων που λειτουργεί από την εταιρία Mage Hotels and Resorts AE. To κτίριο έχει ενοικιασθεί μακροχρόνια από την Ελεήμονα Εταιρεία Αθηνών (Γηροκομείο). Όπως επισημαίνεται στο ΑΠΕ/ΜΠΕ από την διεύθυνση του νέου ξενοδοχείου, η πληρότητα στην έναρξη λειτουργίας του είναι 100%, χωρίς μάλιστα να έχει ξεκινήσει ακόμη η προβολή του μέσω διαδικτύου κλπ.

 

Στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Μητροπόλεως, αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα η λειτουργία του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων του ομίλου Electra Hotels & Resorts, το Electra Metropolis. Τα έργα βρίσκονται στην φάση ολοκλήρωσης τους και το νέο ξενοδοχείο, θα είναι δυναμικότητας 216 δωματίων, εκ των οποίων 19 θα είναι σουίτες και 18 οικογενειακά δωμάτια. Το κτίριο είναι ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Με την έναρξη της λειτουργίας του νέου ξενοδοχείου αναβαθμίζεται ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο δίπλα στην πλατεία Συντάγματος, δίνοντας προστιθέμενη αξία σε όλη την περιοχή.

 

Στους επόμενους μήνες, το αργότερο εντός του πρώτου τριμήνου του 2017, ξεκινάει την λειτουργία του το ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, πέντε αστέρων, που αποτελεί το πρώτο βήμα επέκτασης στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη, του μεγαλύτερου στο κόσμο, ως προς τον αριθμό δωματίων, ξενοδοχειακού ομίλου Wyndham Hotel Group.

 

Το Wyndham Grand Athens βρίσκεται στην Πλατεία Καραϊσκάκη, όπου η Zeus International, υπεύθυνη για τη λειτουργία εννέα ξενοδοχείων στην Ανατολική Ευρώπη, ολοκληρώνει τη πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου, ιδιοκτησίας Βιοχάλκο, που στέγαζε μέχρι πρόσφατα το ξενοδοχείο Athens Imperial.

 

Το Wyndham Grand Athens θα είναι δυναμικότητας 273 δωματίων, ενώ μεταξύ άλλων θα διαθέτει 2.500 τ.μ. χώρους για συνέδρια, με την μεγάλη αίθουσα συνεδρίων να είναι δυναμικότητας 650 ατόμων, καθώς και roof garden 450 τ.μ., με πισίνα και θέα 360° σε όλη την Αθήνα.

 

Το διεθνές χαρτοφυλάκιο της εταιρίας Wyndham Hotel Group περιλαμβάνει σχεδόν 8.000 ξενοδοχεία και περίπου 679.100 δωμάτια, σε 73 χώρες, με 15 brand names ξενοδοχείων.

 

Εξάλλου, έως τον Σεπτέμβριο εκτιμάται να ολοκληρωθεί η πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης έναντι 400 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ στην Αpollo Investments Hold Co, θυγατρική της πλειοδότριας εταιρείας του σχετικού διαγωνισμού, Jermyn Street Real Estate Fund IV.

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία πώλησης του Hilton Aθηνών, από την Alpha Bank.

 

Ειδικότερα, οι όμιλοι που έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση ενδιαφέροντος αναμένεται να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές προκειμένου να προχωρήσει η σχετική διαδικασία. Σημειώνεται ότι η σύμβαση διαχείρισης που έχει υπογράψει η ιδιοκτήτρια εταιρία του ξενοδοχείου με την Hilton, που έληγε στα τέλη του έτους, παρατάθηκε. To Hilton Αθηνών ξεκίνησε την λειτουργία του στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1963 και αποτέλεσε το πρώτο παράρτημα διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας που άνοιξε ποτέ στην Αθήνα.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Τον καλούν να αποκαταστήσει δημόσια την τιμή και τη φήμη τους, αποσύροντας κάθε δυσφημιστική αναφορά και επιστρέφοντας τα χρήματα όπως υποστηρίζουν τους οφείλει
THE LIFO TEAM
Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Ελλάδα / Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Από αύριο ξεκινάει η «παρέλαση» διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών» προειδοποιεί ο μετεωρολόγος - Οδεύουμε με έντονα άστατες καιρικές συνθήκες προς τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

«Η αγάπη αυτή είναι κάτι που μας ευχαριστεί» ανέφερε το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή εν μέσω της δικαστικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσά τους
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

«Το να κατηγορείται κάποιος ότι έκανε μία πρόταση για να συνευρεθεί με κάποιον άλλον ενήλικα, δεν νομίζω πια ότι είναι και το πιο σοβαρό πράγμα στον κόσμο» ανέφερε ο δικηγόρος του δημοφιλούς τραγουδιστή
THE LIFO TEAM
Αγρότες:

Ελλάδα / Αγρότες: Κλείνουν και τις παρακαμπτήριες οδούς - Τι αποφάσισαν για τις γιορτές

Μετά το τέλος της χθεσινής πανελλαδικής σύσκεψης στις Σέρρες, οι αγρότες της χώρας αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, απαντώντας αρνητικά στην πρόταση της κυβέρνησης για συνάντηση
THE LIFO TEAM