Αυτός ο 29χρονος φέρεται να σκότωσε τους τρεις αστυνομικούς

Αυτός ο 29χρονος φέρεται να σκότωσε τους τρεις αστυνομικούς Facebook Twitter
0

Ο ένοπλος που σκότωσε χθες τρεις αστυνομικούς στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα, ήταν πρώην λοχίας των Αμερικανών πεζοναυτών, ενώ είχε υπηρετήσει στο Ιράκ. Παράλληλα, είχε καλές ακαδημαϊκές επιδόσεις στο κολέγιο.

 

Είναι ο 29χρονος Γκάβιν Γιουτζίν Λονγκ, ο οποίος τραυμάτισε άλλους τρεις αστυνομικούς, ενώ κατάγονταν από το Κάνσας (Μισούρι) αναφέρουν πηγές που έχουν γνώση για τις ανακρίσεις.

 

Ο ίδιος είχε χωρίσει και ζούσε σε μια εργατική γειτονιά, ενώ δε φαίνεται να έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν.

 

Δεν έχουν ξεκαθαριστεί μέχρι στιγμής τα αίτια που ανάγκασαν τον Λονγκ, που ήταν Αφροαμερικάνος, να επιτεθεί στους αστυνομικούς στο Μπατόν Ρουζ και στη συνέχεια, να δεχτεί τα θανατηφόρα πυρά τους, την ημέρα των 29ων γενεθλίων του.

 

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Μάικ Έντμονσον, επικεφαλής της αστυνομίας της Λουιζιάνα, ο οπλοφόρος έδρασε μονος του. Ο Έντμονσον είπε ότι ο ύποπτος ήταν ντυμένος στα μαύρα και περίμενε τους αστυνομικούς να έρθουν προτού αρχίσει να πυροβολεί. Ανώνυμη κυβερνητική πηγή έχει πει ότι οι αρχές πιστεύουν πως η κλήση για την αστυνομία που έγινε σε αριθμό επείγουσας ανάγκης ήταν προσχεδιασμένη.

 

Οι αστυνομικοί έφτασαν στην περιοχή μετά από αναφορές ότι υπήρχε κάποιος οπλοφόρος ντυμένος στα μαύρα που στεκόταν πίσω από ένα μαγαζί, λίγο πριν τις 9:00 π.μ. τοπικής ώρας (5:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), είπε ο Έντμονσον.

 

Στο πανδαιμόνιο που ακολούθησε, ο οπλοφόρος σκότωσε δύο αστυνομικούς από το αστυνομικό τμήμα της Μπατόν Ρουζ και έναν βοηθό σερίφη. Τραυμάτησε επίσης άλλους τρεις, έναν από αυτούς βαριά, προτού σκοτωθεί ο ίδιος από τους αστυνομικούς.

 

Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα ποιά ήταν τα αίτια που τον οδήγησαν στην πράξη του, και οι έρευνες συνεχίζονται.

 

 Η πόλη έγινε το επίκεντρο κοινωνικής αναταραχής από τις 5 Ιουλίου, όταν η αστυνομία σκότωσε τον Αφροαμερικάνο Άλτον Στέρλινγκ.

 

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Διεθνή / Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Με τη συγκέντρωση περισσότερων από 500.000 υπογραφών, ο νόμος ενεργοποιεί τη διαδικασία για κοινοβουλευτική συζήτηση, υπό την προϋπόθεση να το ζητήσουν οι επικεφαλής κοινοβουλευτικών ομάδων ή επιτροπών
LIFO NEWSROOM
Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM