Το πρώτο σχόλιο της Βασίλισσας για το Βrexit: Σε κάθε περίπτωση, είμαι ακόμη ζωντανή...

Το πρώτο σχόλιο της Βασίλισσας για το Βrexit: Σε κάθε περίπτωση, είμαι ακόμη ζωντανή... Facebook Twitter
2

"Σε κάθε περίπτωση, είμαι ακόμη ζωντανή, χα!", δήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ χθες κατά την πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της περασμένης Πέμπτης.


Το σχόλιο αυτό έγινε κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης στη Βόρεια Ιρλανδία έπειτα από την εξαιρετικά έντονη εβδομάδα που έζησε το Ηνωμένο Βασίλειο στο οποίο η πολιτική τάξη αντιμετωπίζει τις συνέπειες της ψήφου των Βρετανών υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ.


"Καλημέρα. Πως είσαστε;", την ρώτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας Μάρτιν ΜακΓκίνες.
"Σε κάθε περίπτωση, είμαι ακόμη ζωντανή, χα!", αστειεύτηκε η βασίλισσα, η οποία γιόρτασε τα 90α γενέθλιά της τον Απρίλιο. "Ήμασταν πολύ απασχολημένοι, πολλά πράγματα συνέβησαν", πρόσθεσε.


Η βασίλισσα δεν έχει σχολιάσει επισήμως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Πέμπτης.


Ο Μάρτιν ΜακΓκίνες, πρώην στέλεχος του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει τις συνομιλίες που είχε με την βασίλισσα. "Μιλήσαμε για πολλά πράγματα, αλλά δεν θα σας πω για ποια", δήλωσε.

 

Η βασίλισσα τήρησε ουδέτερη στάση στο δημοψήφισμα που έγινε σχετικά με την παραμονή ή την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, μένοντας πιστή στον ρόλο της για πολιτική ουδετερότητα.


H εφημερίδα Sun είχε ανακληθεί στην τάξη από την αρμόδια αρχή για τον βρετανικό Τύπο κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του βρετανικού δημοψηφίσματος έπειτα από άρθρο που είχε δημοσιεύσει στο οποίο υποστήριζε ότι η βασίλισσα τάσσεται υπέρ ενός Brexit.


Η ταμπλόιντ είχε στηριχθεί σε δύο πηγές που αναφέρονταν σε μια συζήτηση που είχε η βασίλισσα με μια ομάδα βουλευτών "πριν από μερικά χρόνια κατά τη διάρκεια μιας δεξίωσης στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ".


"Δεν καταλαβαίνω την Ευρώπη", φέρεται ότι είχε δηλώσει τότε, σύμφωνα με την Sun η Ελισσάβετ. Το Μπάκιγχαμ είχε διαψεύσει τότε κατηγορηματικά το δημοσίευμα αυτό λέγοντας ότι πρόκειται για "κακόβουλα κουτσομπολιά".

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια