Ομπάμα: Σεβομάστε την απόφαση του βρετανικού λαού

Ομπάμα: Σεβομάστε την απόφαση του βρετανικού λαού Facebook Twitter
EPA/MICHAEL REYNOLDS
0

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι σέβεται την απόφαση των Βρετανών να ψηφίσουν υπέρ του Brexit, διαβεβαιώνοντας ότι η σχέση της Ουάσινγκτον με τη Βρετανία θα παραμείνει ισχυρή.

«Ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου μίλησε, σεβόμαστε την απόφασή του» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος και πρόσθεσε: «Η ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και των Ηνωμένου Βασιλείου είναι κραταιά και διαρκής και η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στο ΝΑΤΟ παραμένει ένα ζωτικός ακρογωνιαίος λίθος της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, της ασφάλειας και της οικονομικής πολιτικής».

«Το ίδιο ισχύει και για τη σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει κάνει τόσα πολλά για να προωθήσει τη σταθερότητα, την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, και τη διάδοση των δημοκρατικών αξιών και των ιδανικών σε όλη την ήπειρο και πέρα», πρόσθεσε.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνουν αναντικατάστατοι εταίροι των Ηνωμένων Πολιτειών, ακόμη και όταν αρχίσουν διαπραγματεύσεις για τη σχέση τους θα πρέπει να εξασφαλίσουν τη συνεχή σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για την Ευρώπη, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά και τον κόσμο», κατέληξε ο Μπάρακ Ομπάμα.

Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, μιλώντας σε ένα συνέδριο στην Ουάσινγκτον, διαβεβαίωσε και αυτός ότι η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί «πολύ στενά και προσεκτικά» τόσο με τη Βρετανία όσο και με την Ε.Ε και θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να διασφαλίσει ότι η διαδικασία του «διαζυγίου» θα εξελιχθεί «όσο πιο ήπια γίνεται». «Το Brexit», υπογράμμισε «δεν θα επηρεάσει την ειδική σχέση (των ΗΠΑ) με τη Βρετανία».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM
«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM