ΗΠΑ: Σοκαριστικό βίντεο με 28χρονο να δολοφονείται σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook

ΗΠΑ: Σοκαριστικό βίντεο με 28χρονο να δολοφονείται σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook Facebook Twitter
0

Ένας άνδρας στο Σικάγο δολοφονήθηκε από αγνώστους που τον πυροβόλησαν κατά τη διάρκεια ενός βίντεο που μεταδόθηκε ζωντανά στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, λίγες ημέρες έπειτα από μια διπλή δολοφονία στη Γαλλία όπου λίγο μετά την αποτρόπαια πράξη του ο δράστης χρησιμοποίησε την υπηρεσία απευθείας μετάδοσης του Facebook προκειμένου να προτρέψει τους υποστηρικτές του να διαπράξουν επιθέσεις.


Ο Αντόνιο Πέρκινς, ηλικίας 28 ετών, βρέθηκε δολοφονημένος την Τετάρτη το βράδυ σε ένα οικόπεδο έχοντας δεχθεί πυροβολισμούς στο λαιμό και το κεφάλι στο δυτικό Σικάγο, γνωστοποίησε η αστυνομικός Λάουρα Αμεζάγκα.


Ο Πέρκινς διακομίστηκε σε ένα νοσοκομείο όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν τον θάνατό του. Η αστυνομία αναγνώρισε σήμερα τον άνδρα που εμφανίστηκε στο βίντεο ως τον Πέρκινς, ο οποίος ήταν μέλος συμμορίας. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει συλλήψεις.


Στο βίντεο της υπηρεσίας Facebook Live διακρίνεται το θύμα, ενώ καταγράφει ο ίδιος τις εικόνες, μαζί με άλλους ανθρώπους σε μια γειτονιά προτού κάποιος ανοίξει πυρ. Το τηλέφωνο που κρατά ο 28χρονος του πέφτει από τα χέρια για να καταλήξει στο γρασίδι που έχει γεμίσει αίματα προτού η εικόνα διακοπεί. Το τηλέφωνο συνεχίζει να καταγράφει τους ήχους: περαστικοί ουρλιάζουν και κλαίνε.


Το βίντεο δεν έχει αποσυρθεί από τον ιστότοπο και περιλαμβάνει μια προειδοποίηση προς τους χρήστες για τις σκληρές εικόνες που θα παρακολουθήσουν. Μία εκπρόσωπος τύπου από το Facebook επιβεβαίωσε το γεγονός ότι το βίντεο δεν έχει αποσυρθεί υποστηρίζοντας ότι δεν παραβιάζει την πολιτική της εταιρείας. Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης αποσύρει ένα βίντεο εφόσον εκθειάζει τη βία, τόνισε η ίδια.


Στη Γαλλία, ένας 25χρονος άνδρας σκότωσε έναν διοικητή της γαλλικής αστυνομίας και τη σύντροφό του την Τρίτη, κατόπιν χρησιμοποίησε την υπηρεσία Facebook Live όπου ανήρτησε ένα βίντεο διάρκειας 12 λεπτών στο οποίο ενθάρρυνε τους υποστηρικτές του να δολοφονήσουν σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αστυνομικούς, δημοσιογράφους και δικηγόρους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Διεθνή / «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Η κίνηση εντάσσεται στη Vision 2030 του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που στοχεύει στη διαφοροποίηση της οικονομίας από το πετρέλαιο και στον πλήρη μετασχηματισμό της σαουδαραβικής κοινωνίας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Τι είναι αυτό που πραγματικά τον έπεισε να εγκαταλείψει επιτέλους το Royal Lodge, την ώρα που υπήρχαν πολλαπλές οικογενειακές και πολιτικές πιέσεις και ο ίδιος θεωρούσε ότι μια δημόσια αποχώρηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως παραδοχή ενοχής
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

Διεθνή / Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

«Ο Έπσταϊν ήταν Δημοκρατικός, και είναι πρόβλημα των Δημοκρατικών...Όλοι ξέρουν για αυτόν. Μην χάνετε τον χρόνο σας με τον Τραμπ. Έχω μια χώρα να διοικήσω!», έγραψε σε ανάρτησή του, ο Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
«Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Διεθνή / «Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Κεντρικό στοιχείο του αμερικανικού σχεδιασμού είναι η δημιουργία μιας διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης, που προβλέπεται να στηριχθεί κυρίως σε ευρωπαϊκά στρατεύματα
LIFO NEWSROOM