ΕΚΤ: Οι ελληνικές τράπεζες υπέστησαν ζημιές λόγω πολιτικών ταραχών

ΕΚΤ: Οι ελληνικές τράπεζες υπέστησαν ζημιές λόγω πολιτικών ταραχών Facebook Twitter
0

Σε "πολιτικά προβλήματα που βρίσκονται πέρα από τον έλεγχό τους" αποδίδει την ανακεφαλαιοποίηση του περσινού φθινοπώρου των τραπεζών της Ελλάδας η επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, σημειώνοντας πως υπέστησαν ζημιές λόγω των πολιτικών ταραχών.

"Δεν είναι τα πάντα λάθος των τραπεζών. Η εποπτεία των τραπεζών ήταν καλή, όμως υπέστησαν κάποιες ζημιές λόγω πολιτικών ταραχών, που είχε ως αποτέλεσμα την ανεκεφαλαιοποίηση" σημείωσε η κ. Νουί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις ελληνικές τράπεζες με ιδρύματα από τη Γερμανία ή την Ολλανδία, καθώς το κάθε τραπεζικό σύστημα επηρεάστηκε σε διαφορετικό βαθμό από την κρίση.

 

Η ίδια τόνισε πως παρόλο που κάποιες τράπεζες βρίσκονται ακόμα σε φάση ανάκαμψης μετά την κρίση, πλέον είναι ασφαλέστερες σε σχέση με το παρελθόν. "Οι κεφαλαιακές θέσεις τους έχουν βελτιωθεί σημαντικά", υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η κεφαλαιακή επάρκειά τους είναι τέσσερις μονάδες μεγαλύτερη συγκριτικά με το 2012.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Οικονομία / Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Ο οικονομολόγος Μαρκ Ζάντι προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος ύφεσης, εξηγώντας ποιοι δείκτες απασχόλησης θα επιβεβαιώσουν την επιβράδυνση
LIFO NEWSROOM
Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM