Ιταλία: Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στην Πίζα την "Ημέρα του ίντερνετ"

Ιταλία: Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στην Πίζα την "Ημέρα του ίντερνετ" Facebook Twitter
0

Συμπλοκές διαδηλωτών των αριστερών «κοινωνικών κέντρων» με αστυνομικούς σημειώθηκαν στην Πίζα, έξω από την έδρα του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών.

Οι διαδηλωτές αμφισβητούσαν τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματτέο Ρέντσι, ο οποίος αναμενόταν να λάβει μέρος σε σημερινή εκδήλωση για τα τριάντα χρόνια από την πρώτη, πειραματική, σύνδεση της χώρας του με το σύστημα του ίντερνετ, το 1986.Τελικά, όμως, ο κ. Ρέντσι δεν συμμετείχε στην ημερίδα και αποφάσισε να αποστείλει βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι διαδηλωτές, οι οποίοι έξω από την έδρα του Ιδρύματος Ερευνών Cnr διαμαρτύρονταν κατά των εξώσεων και της έλλειψης εργασίας, πέταξαν πέτρες, μπαστούνια και λαχανικά κατά των αστυνομικών, οι οποίοι αντέδρασαν χτυπώντας με γκλοπς μέρος των νεαρών, μελών των «κοινωνικών κέντρων». Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε και ένας διαδηλωτής προσήχθη στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Διεθνή / Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Αφορμή για την παραίτηση του Χαράλαμπου Χαραλάμπους στάθηκε το βίντεο που έχει διαρρεύσει με συνομιλίες που αποκαλύπτουν ροή «μαύρου» χρήματος κατά την προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Χριστοδουλίδη
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΔΑΝΙΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Τα σενάρια που εξετάζει ο Τραμπ και τα εμπόδια

Το Associated Press επιχειρεί να χαρτογραφήσει τα ρεαλιστικά μονοπάτια, από μια αναθεώρηση των αμυντικών ρυθμίσεων μέχρι μια κίνηση που θα άνοιγε κρίση στο ΝΑΤΟ, εξηγώντας τι στέκεται νομικά, πολιτικά και πρακτικά
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM