Διάλογος Τσίπρα με Πάπα: "Σημαντική πρωτοβουλία σε μια κρίσιμη στιγμή"

Διάλογος Τσίπρα με Πάπα: "Σημαντική πρωτοβουλία σε μια κρίσιμη στιγμή" Facebook Twitter
0

«Σημαντική πρωτοβουλία σε μια κρίσιμη στιγμή», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την πρωτοβουλία της σημερινής επίσκεψης στη Λέσβο, κατά τη συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, προκειμένου, όπως είπε, «να αναδειχθεί το ανάστημα ανθρωπιάς που ιδιαίτερα η Λέσβος σήκωσε, σε μια δύσκολη συγκυρία».

O κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι Έλληνες αναδεικνύουμε πανανθρώπινες αξίες αλληλεγγύης, όταν άλλοι, όπως επισήμανε, στο όνομα του Χριστιανισμού, αντιμετώπισαν τους πρόσφυγες με τείχη, φράχτες και βία.


Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός τόνισε πως το σημαντικό είναι ότι με αυτή την προσπάθεια σήμερα και την παρουσία τους, όπως και του Πάπα Φραγκίσκου, δίνουν ένα μήνυμα που ξεπερνά τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα.


«Αυτό είναι πολύ σημαντικό και για την Ελλάδα και για την προσφυγική κρίση», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι η προσφυγική κρίση παραμένει. Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού επισήμανε ότι στην Ελλάδα έχουμε γύρω στους 50.000 πρόσφυγες, υπογράμμισε ότι «προσπαθούμε παρά τις δυσκολίες να τους δημιουργήσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης». Είπε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην άλλη πλευρά, στην Τουρκία είναι κοντά στα 2 εκ. «'Άρα», τόνισε, «το σημαντικό είναι να δοθεί κι ένα μήνυμα ειρήνης, πρέπει να σταματήσει αυτός ο πόλεμος, να σκεφτούμε από πού φεύγουν αυτοί οι άνθρωποι για να περάσουν αυτόν τον 'Γολγοθά'...».


«Αν δεν τελειώσει ο πόλεμος τα κύματα των προσφύγων θα συνεχίσουν», σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε και στην πρόταση που έχει γίνει ώστε να λάβουν το Νόμπελ Ειρήνης οι κάτοικοι της Μυτιλήνης που έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους δοκιμαζόμενους 500.000 πρόσφυγες που πέρασαν από το νησί, χαρακτηρίζοντας την άξια και δίκαιη και ευχόμενος να πραγματοποιηθεί. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι αυτή την πρωτοβουλία την είχε αναλάβει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Η υπόθεση προκάλεσε έντονη συζήτηση και αντιδράσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε ή συναίνεσε σε διαδικασίες διακριτικής μεταχείρισης επιβατών
LIFO NEWSROOM
Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για την επικοινωνία του με τον «εγκέφαλο» της κρητικής μαφίας

Ελλάδα / Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για τις συνομιλίες στη δικογραφία: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

Τι απάντησε για την επιμονή του κατηγορουμένου να μεσολαβήσει, ώστε ο ίδιος να γίνει μητροπολίτης, αλλά και την ασυνήθιστη οικειότητα σε διάλογό τους, που αποκαλύπτεται στη δικογραφία
LIFO NEWSROOM
AI in Schools: Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ελλάδα / Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκπαίδευση, προτείνοντας τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου ψηφιακού δασκάλου για μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Ηγουμενίτσα: 18χρονος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ματσέτα, κατάνα και οπλοστάσιο

Ελλάδα / Ηγουμενίτσα: 18χρονος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ματσέτα, κατάνα και οπλοστάσιο

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στον επιβατικό σταθμό της Ηγουμενίτσας, το Λιμενικό Σώμα εντόπισε ότι μετέφερε στις αποσκευές του ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο: αρκετές ματσέτες, μαχαίρια διαφόρων μεγεθών, ιαπωνικό «κατάνα» και άλλα
LIFO NEWSROOM