ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα;

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
C.W. Stoneking
0

Live: C.W. Stoneking, 22/5, 21:00, Fuzz Live Music Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Μοσχάτο Ταύρος, 21 0345 0817, €20

Τρομπέτες, πιάνο κι ένα μπάντζο σε συνδυασμό με βραχνά φωνητικά συνθέτουν τον ξεχωριστό του ήχο. Ο CW Stoneking γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία. Ήδη από την εφηβεία του άρχισε να ασχολείται με τα μπλουζ και να παίζει μουσική σε μικρά μπαρ. Αργότερα ταξίδεψε σε όλη τη χώρα με την μπάντα του «The Blue Tits». Τελικά, το 2006 κυκλοφόρησε και το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «King Hokum», ενώ αργότερα ακολούθησε το Jungle Blues, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Μέσα από τα κομμάτια «Love me or die» και «Brave son of America» έγινε ευρέως γνωστός και κατάφερε να ξεχωρίσει. Έτσι, πριν από τρία περίπου χρόνια ο CW Stoneking ανέβηκε στη σκηνή του BBC 4's Folk America Festival στο Λονδίνο και εντυπωσίασε με την παρουσία του και την ιδιαίτερη φωνή του. Αργότερα ξεκίνησε να περιοδεύει με την μπάντα του, τους «Primitive Horn Orchestra», ανά τον κόσμο, παίζοντας blues, hokum και jungle ήχους που θυμίζουν εικόνες από την Άγρια Δύση και παλιές αμερικανικές ταινίες. Στις 22 Μαΐου επισκέπτονται και την Αθήνα, και συγκεκριμένα το Fuzz Club. Τη συναυλία ανοίγουν οι Αppalachian Cobra Worshippers.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Ben Frost

Party: 23/5, 21:00, Ben Frost, Michalis Moschoutis, Jannis Anastasakis, Hior Chronik, Romantso, Aναξαγόρα 3-5, Ομόνοια, 216 7003325, €15-28
O Ben Frost ξεκίνησε τη μουσική του πορεία το 2005 από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Εκεί, μαζί με τους συνεργάτες του Valgeir Sigurdsson και Nico Muhly, σχημάτισαν τη δισκογραφική Bedroom Community. Τα χρόνια που ακολούθησαν κυκλοφόρησε αρκετά άλμπουμ, ενώ το 2010 συνεργάστηκε με τον Brian Eno, δημιουργώντας το Sοlaris, μια καινούργια απόδοση του κλασικού έργου του Ταρκόφσκι. Eπίσης, έχει συνθέσει μουσική για τις ταινίες Sleeping Beauty της Julia Leigh και Djipi του Ισλανδού σκηνοθέτη Baltasar Kormakur. Η δράση του, όμως, δεν σταματά εκεί. Έχει συνεργαστεί με γνωστούς χορογράφους, όπως οι Wayne McGregor και Akram Khan, αλλά και με τον Γερμανό θεατρικό σκηνοθέτη Falk Richter. Παράλληλα, ασχολείται και με τα εικαστικά, κάνοντας την παραγωγή του «Enclave», της πολυκάναλης οπτικοακουστικής εγκατάστασης που δημιούργησε για την Μπιενάλε της Βενετίας το 2013. Την ίδια χρονιά έκανε και την πρώτη του όπερα, βασισμένη στο μυθιστόρημα The Wasp Factory του Iain Bank, ξεκινώντας έτσι την καριέρα του ως σκηνοθέτη. Στη σκηνή θα τον συνοδεύσει ο Μιχάλης Μοσχούτης, ο μουσικός που επιμελείται το Φεστιβάλ InΜute. Μαζί τους και ο Γιάννης Αναστασάκης, που είναι μουσικός, σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals και μέλος του οπτικοακουστικού πρότζεκτ, Elektronik Meditation. To line-up ολοκληρώνει ο Hior Chronik. Εργάζεται ως μουσικός παραγωγός και συντάκτης σε περιοδικά, ενώ παράλληλα πειραματίζεται μουσικά, εστιάζοντας περισσότερο στον κινηματογραφικό ήχο. Η νέα προσωπική του δουλειά με τον τίτλο «Taking the veil» αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο και περιέχει πολλές συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως οι Field Rotation, Sophie Huchings, Familiar Trees, Yoshida Yashusi κ.ά.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
7-Odds

Festival: Black Kordatian 4, 23/5, 15:00, Μαυροκορδάτου 6, 213 023 8555, είσοδος ελεύθερη

Το τέταρτο Black Kordatian, το ολοήμερο φεστιβάλ στον πεζόδρομο της Μαυροκορδάτου, επιστρέφει το Σάββατο 23 Μαΐου. Στόχος του είναι η ενίσχυση μιας διαφορετικής γειτονιάς στο κέντρο της Αθήνας. Στον συγκεκριμένο πεζόδρομο δεν θα βρείτε μια νυχτερινή πιάτσα αλλά εκδοτικούς οίκους, ένα παλαιοβιβλιοπωλείο, ένα κοσμηματοπωλείο, ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, ένα τυπογραφείο, ένα κατάστημα με είδη για προσκόπους, ένα καφενείο, ένα μεζεδοπωλείο κι ένα καφέ-μπαρ. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από νωρίς, με μουσική κι ένα μεγάλο μπαζάρ ρούχων, αξεσουάρ και διάφορων αντικειμένων από δραστήριους δημιουργούς της Αθήνας. Φέτος, στο μπαζάρ θα συμμετάσχουν οι Vaso Voulgari, Jour, He-m-n-oid, Teever, Mapax, Hayia Cohen, 2π, Fuga Paraga, Tokki-baby goods, Eleni Κyriazopoulou, Ladykiller's Situation, Ναφθαλίνη και Tsiki Tsiki Cats. Οι ζωντανές εμφανίσεις ξεκινούν με τους 7-Odds, το νέο σχήμα που παίζει garage punk και surf μουσικές. Ακολουθούν οι Alcohol με grunge ήχο αλλά και οι Rack, το νέο συγκρότημα των Alex, Αmy, Jerry και Felix. Στη συνέχεια τη μουσική θα επιμεληθούν οι Photoharrie, ΛεGirlz, WhenHmetJ και Satis Faction σε ένα πάρτι που θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Στον χώρο θα βρίσκεται μια εγκατάσταση με street & fashion memorabilia αλλά και η πρώτη κινητή καντίνα της Αττικής με υγιεινή κουζίνα, το Food Truck.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Underground Youth

Underground Youth
Το συγκρότημα από το Mάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για μία μόνο εμφάνιση.
21/5, 21:00, Αn Club, Σολωμού 13-15, 210 3305056, €15-18

0

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν από τα drag shows, οι πολιτισμικοί πόλεμοι άρχισαν με έναν σταυρό μέσα σε ούρα

Πολιτισμός / Πριν από τα drag shows, οι πολιτισμικοί πόλεμοι άρχισαν με έναν σταυρό μέσα σε ούρα

Με αφορμή το νέο βιβλίο του Άιζακ Μπάτλερ, η ιστορία του Piss Christ δείχνει πώς μια φωτογραφία του Άντρες Σεράνο, που δεν φτιάχτηκε ως πολιτική πρόκληση, έγινε το τέλειο όπλο στη μάχη για την τέχνη, τη θρησκεία, τη δημόσια χρηματοδότηση και την «ηθική» της Αμερικής
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Το «Φιλί» του Κλιμτ έγινε Lego 4.000 κομματιών

Πολιτισμός / Το «Φιλί» του Κλιμτ έγινε Lego 4.000 κομματιών

Η Lego μετατρέπει το «Φιλί» του Γκούσταβ Κλιμτ σε σετ 4.000 κομματιών, σε συνεργασία με το Belvedere της Βιέννης. Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα της αρ νουβό γίνεται πια μουσειακό αντικείμενο, παιχνίδι και διακόσμηση μαζί.
THE LIFO TEAM
Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ και ο Μισάν Χάριμαν μιλούν για το κόστος του να μη σωπαίνεις

Πολιτισμός / Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ και ο Μισάν Χάριμαν μιλούν για το κόστος του να μη σωπαίνεις

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ Shoot the People, ο φωτογράφος και ακτιβιστής Μισάν Χάριμαν συνομιλεί με τον Χαβιέρ Μπαρδέμ για την Παλαιστίνη, την οικογένεια και την εικόνα ως δημόσια πράξη.
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΥ ΚΗΔΕΙΑ

Πολιτισμός / Μάρω Κοντού: Εικόνες από το τελευταίο χειροκρότημα στην σπουδαία ηθοποιό

«Πάλεψε σχεδόν μόνη της, δύο χρόνια με τον καρκίνο» αποκάλυψε ο πρόεδρος της Βουλής και στενός της φίλος, Νικήτας Κακλαμάνης - Παράκληση της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές σε κέντρο για βρέφη
THE LIFO TEAM
Η Βενετία ανοίγει με ταινία του Ντάνι Μπόιλ για τον Ρούπερτ Μέρντοχ

Πολιτισμός / Η Βενετία ανοίγει με ταινία του Ντάνι Μπόιλ για τον Ρούπερτ Μέρντοχ

Το Ink επιστρέφει στο 1969, όταν ο Ρούπερτ Μέρντοχ αγόρασε τη Sun και μαζί με τον Λάρι Λαμπ τη μετέτρεψε σε tabloid μηχανή. Η Μόστρα της Βενετίας ανοίγει με την ιστορία του λαϊκισμού πριν από το ίντερνετ.
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑΙΝΙΑ

Πολιτισμός / Οδύσσεια: Πέντε πράγματα που αξίζει να γνωρίζετε πριν δείτε την ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν

Η «Οδύσσεια» κινείται με ευελιξία μπρος και πίσω στον χρόνο, αφηγούμενη το σχεδόν δεκαετές ταξίδι του Οδυσσέα προς την επιστροφή του στην Ιθάκη, μετά τη νίκη του στον Τρωικό Πόλεμο
THE LIFO TEAM